Παράκαμψη Πεταλιδίου: Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του 2024

Παράκαμψη Πεταλιδίου:  Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του 2024

“Επιτυχημένες” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τις συναντήσεις που είχε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρο Βερούτη, έπειτα από σύντομη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, είχε εκτενή συνεργασία με τους γενικούς γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο και Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Οδυσσέα Καβαλάκη.

Συγκεκριμένα, με τον Δ. Σκάλκο ο περιφερειάρχης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης εξέτασαν διεξοδικά τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει του κλεισίματος της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020. Παράλληλα, συζητήθηκε το πλαίσιο του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης), δηλαδή του πρώην Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της παράκαμψης του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι- του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με τη λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Γνωστοποιήθηκε, ειδικότερα, ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθεί η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2024.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, του περιφερειάρχη Π. Νίκα με το γενικό γραμματέα Ορέστη Καβαλάκη, συζητήθηκαν οι προσκλήσεις στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων και η δυνατότητα για την όσο το δυνατό συντομότερη πίστωση των επιχειρήσεων που οι επενδυτικές τους προτάσεις έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Επ’ αυτού, στον περιφερειάρχη παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οριστικές απαντήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.