Παράθυρο ευκαιριών για την Καλαμάτα η αδελφοποίηση με το Lowell

Παράθυρο ευκαιριών για την  Καλαμάτα η αδελφοποίηση με το Lowell

Η αδελφοποίηση με την πόλη Lowell των ΗΠΑ της Καλαμάτας δεν ήταν ούτε μια διαδικασία χωρίς ουσία ούτε ένα ταξίδι αναψυχής. Αντίθετα, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία εμπορικών, οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συνεργασιών.

Αυτή ήταν η κύρια επωδός της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη της αποστολής. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Στούπας, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Πατριαρχέας και η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Κέλλυ Μαρκοπούλου

Ειδικότερα, εκφράζοντας την κοινή εντύπωση όλων, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων: “Εκτιμώ ότι σε αυτό το τετραήμερο εξαντλητικό ταξίδι το πρόσημο των επαφών της αποστολής του Δήμου, η παρουσία μας στις πόλεις της Μασαχουσέτης, ήταν θετική.

Μέσω των συναντήσεων με τους ομογενείς, με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, παρουσιάσαμε την Καλαμάτα και μπήκαν οι βάσεις για να επιτευχθούν συνεργασίες. Επίσης, καλλιεργήθηκαν επαφές και υπήρξαν συζητήσεις με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας κορυφαίων ιδρυμάτων, προκειμένου να αναπτυχθούν προγράμματα μεταπτυχιακού χαρακτήρα και λειτουργία θερινών σχολείων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Επαφές υπήρξαν και με επιχειρηματίες του τουρισμού, ας μην ξεχνάμε ότι το Λόουελ είναι μια πόλη που κάθε χρόνο επισκέπτονται άνω των 2 εκατ. τουριστών. Είναι δε σημαντικό ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων μας καλύφθηκε και απασχόλησε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Η εξωστρέφεια αποτελεί για εμάς πολιτική επιλογή. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε. Ενισχύοντας τους δεσμούς της Καλαμάτας με τις αδελφοποιημένες πόλεις, παρουσιάζοντας την περιοχή μας στο εξωτερικό, επενδύοντας στην προσέλκυση όχι μόνο επισκεπτών – τουριστών, αλλά και ανθρώπων που ερχόμενοι στην Καλαμάτα θα συνεισφέρουν τα δικούς κεφάλαια ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας”.

Α.Π.