Περνά σε νέα εποχή ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας

Περνά σε νέα εποχή  ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας

Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την κυνηγετική περίοδο 2022-2023 παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας από το νέο του πρόεδρο, Γιώργο Φάββα.

Μιλώντας για τους άξονες στους οποίους θα εστιάσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ανέφερε ως πρώτο εκείνον της εκπαίδευσης νέων κυνηγών, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνονται σεμινάρια για την ασφαλή χρήση των όπλων, καθώς και τη συμπεριφορά τους.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ψηφιακή μετεξέλιξη του Συλλόγου, με στόχο η ενημέρωση των κυνηγών να γίνεται ψηφιακά, ενώ ο τρίτος έχει να κάνει με τον εμπλουτισμό θηραμάτων σε περιοχές που θα υπάρχουν σχετικές μελέτες.

Τέταρτος άξονας είναι αυτός που αφορά στις οικολογικές δράσεις, ενώ ο πέμπτος την κοινωνική πολιτική.

Την εξωστρέφεια αφορά ο έκτος άξονας, τη θηροφυλάκη ο έβδομος, ενώ ο όγδοος τη σύσφιξη των σχέσεων των κυνηγών και των οικογενειών τους μέσω εκδηλώσεων.

Κλείνοντας ο κ. Φάββας κάλεσε τους κυνηγούς να σέβονται τη νομοθεσία, να ελέγχουν συχνά τις άδειες κατοχής των όπλων τους και αν δεν είναι σε ισχύ, να τις ανανεώνουν, αφού μια ληγμένη άδεια σημαίνει παράνομη οπλοκατοχή.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κοσμήτορας του Δ.Σ., Τάσος Παπαδέας, σημειώνοντας ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας θέλει τον κυνηγετικό κόσμο δίπλα του. Στόχος της νέας διοίκησης θα είναι να επιστρέψουν όλα τα μέλη και με συλλογική προσπάθεια να γίνουν πετυχημένες δράσεις με κοινωνικό και κυνηγετικό αντίκτυπο.
Π.Μπ.