Ρίχνει αυλαία σήμερα το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2022

Ρίχνει αυλαία σήμερα το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2022

Με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, από τη θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA THEATRE lab, συνεχίστηκε χθες η 6η μέρα του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022» στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το έργο, που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο, πραγματεύτηκε την αγάπη, τη θυσία, την αντίσταση και την ελπίδα. Η σκηνοθεσία έγινε σε συνεργασία των φοιτητών με τους καθηγητές Ιαν Morgan και Christofer Sivertsen, ενώ την παράσταση παρακολούθησε και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Μ Α Τheater LAB  – Royal Academy of Dramatic Art, Andrew Visnevski.

Επίσης, την παρακολούθησαν μαθητές από το Πειραματικό -10ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Κολέγιο Νότιας Αγγλίας, το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και το Γυμνάσιο Αριστομένους. 

Παράλληλες δράσεις
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ομάδες μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, παρουσίασαν χορικά σε σκηνοθεσία και κίνηση Κωνσταντίνας Κορμά και απόδοση κειμένου των Γιώτας Λόντου και Γεωργίας Τσαγκάνη. Το πρώτο χορικό από την «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσίασαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και το δεύτερο χορικό από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή μαθητές της Β’ Λυκείου.

Επίσης, έγινε επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που επιμελήθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου, φιλόλογος Μιχάλης Kουσουλάκος.

Σήμερα το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ύστερα από την παρουσίαση εξαιρετικών παραστάσεων αρχαίου δράματος και κωμωδίας που μάγεψαν το νεανικό -στην πλειοψηφία του- κοινό, ρίχνει αυλαία με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού (η παράσταση αρχίζει στις 9.30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο).

Στις 10.45 π.μ. θα γίνει η τελετή λήξης από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».