Ρομά έσπαγαν τα αυτοκίνητα επισκεπτών σε Πολυλίμνιο και καταρράκτες Γιάλοβας

Ρομά έσπαγαν τα αυτοκίνητα επισκεπτών σε Πολυλίμνιο και καταρράκτες Γιάλοβας

Αυτοκίνητο για αυτοκίνητο δεν είχαν αφήσει δύο Ρομά στο Πολυλίμνιο και τους καταρράκτες στη Γιάλοβα, τα οποία έσπαζαν και έκλεβαν ό,τι πολύτιμο είχαν. Από τις 6 Μαρτίου έως και προχθές έχει διαπιστωθεί ότι έκαναν τουλάχιστον 13 κλοπές, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα.

Όμως, την Τρίτη έπεσαν τίτλοι τέλους στη δράση τους, αφού είχαν γίνει αντιληπτοί και οι αστυνομικοί δεν ήταν δύσκολο να τους εντοπίσουν, όταν διέρρηξαν άλλο ένα αυτοκίνητο.

Σε βάρος των δύο Ρομά που συνελήφθησαν σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σε Πολυλίμνιο και Γιάλοβα
Από το Μάρτιο η Αστυνομία είχε αρχίσει να καταγράφει συνεχόμενες καταγγελίες από επισκέπτες της Μεσσηνίας ότι έπεσαν θύματα κλοπής. Όλες δε οι κλοπές είχαν σημειωθεί σε αυτοκίνητα που είχαν αφήσει επισκέπτες είτε για να επισκεφτούν το Πολυλίμνιο είτε για να επισκεφτούν τους καταρράκτες Καλαμάρη στη Γιάλοβα.

Τις υποθέσεις είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και συλλέγοντας στοιχεία, το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από ένα ακόμα περιστατικό κλοπής, εντόπισε και συνέλαβε έναν 50χρονος Ρομά από τη Μεσσήνη και έναν 45χρονο ομόφυλό του από το Ασπρόχωμα, ενώ συνολικά εξιχνιάσθηκαν 13 κλοπές σε αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, την Τρίτη στους καταρράκτες στη Γιάλοβα έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και αφαίρεσαν φορτιστές, 165 ευρώ, ένα power bank, είδη ένδυσης και ατομικά έγγραφα. Καθώς το αυτοκίνητο των δύο δραστών είχε εντοπισθεί να κινείται σε αυτές τις περιοχές, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν στη Μεσσήνη και βρήκαν στην κατοχή τους ένα φορτιστή από τους κλεμμένους και 165 ευρώ.

Οι κλοπές
Όπως προέκυψε, από τις 6 Μαρτίου οι δύο Ρομά είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε σημεία παραθερισμού πολιτών.

Ειδικότερα, διέπραξαν τις εξής κλοπές, αφού έσπαζαν τζάμια από τα αυτοκίνητα:

-Στις 6 Μαρτίου στο Πολυλίμνιο αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε 300 ευρώ. Την ίδια ημέρα έσπασαν κι άλλο αυτοκίνητο στους καταρράκτες στη Γιάλοβα και αφαίρεσαν 130 ευρώ και προσωπικά έγγραφα

-Στις 13 Μαρτίου στο Πολυλίμνιο αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε 100 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, μια τσάντα που είχε ένα ρολόι αξίας 300 ευρώ και 400 ευρώ

-Στις 19 Μαρτίου πάλι στο Πολυλίμνιο από αυτοκίνητο Αλβανού αφαίρεσαν μια τσάντα με 2 κινητά τηλέφωνα αξίας 280 ευρώ και έγγραφα

-Στις 23 Μαρτίου στο Πολυλίμνιο, από αυτοκίνητο Αμερικανών, αφαίρεσαν δύο ζευγάρια ασύρματα ακουστικά apple, 550 δολάρια, μια τσάντα με ένα φορητό υπολογιστή, αξίας 2000 ευρώ και παπούτσια αξίας 150 δολαρίων

-Στις 27 Μαρτίου στο Καλαμάρη Γιάλοβας από αυτοκίνητο Άγγλου αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε 100 ευρώ, ένα συλλεκτικό νόμισμα αξίας 1.200 ευρώ και έγγραφα. Την ίδια ημέρα στο Πολυλίμνιο από αυτοκίνητο Αλβανού, αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε 500 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα

-Στις 2 Απριλίου στο Πολυλίμνιο αφαίρεσαν τσάντα με έγγραφα. Την ίδια ημέρα πήγαν και στη Γιάλοβα και αφαίρεσαν τσάντα με 130 ευρώ, ένα πορτοφόλι με 70 ευρώ, ένα power bank, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα

-Στις 14 Απριλίου στο Καλαμάρη Γιάλοβας από αυτοκίνητο Γάλλου αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι με 210 ευρώ

-Στις 29 Απριλίου στο Πολυλίμνιο αφαίρεσαν μια τσάντα που είχε ένα πορτοφόλι με 250 ευρώ και ένα δεύτερο τσαντάκι με άλλα 60 ευρώ.

-Τέλος, την Πρωτομαγιά στη Γιάλοβα, αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε μια χρυσή αλυσίδα, αξίας 200 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Από την εγκληματική τους δράση οι δύο Ρομά είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ, σε χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τέλος, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη