“Όχι στην εγκατάλειψη του Πολυλίμνιου από Δήμο και Περιφέρεια” γράφουν τα πανό που έχουν αναρτήσει στη Χαραυγή και στο Πολυλίμνιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής.
Τα πανό ενημερώνουν τους εκατοντάδες περαστικούς καθημερινά για τους υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυλίμνιο, κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης και σε ένα βαθμό και επικίνδυνη. Την Κυριακή, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στη Χαραυγή, με τη συμμετοχή όχι μόνο κατοίκων της Χαραυγής αλλά και άλλων περιοχών, που αντιδρούν στην απαξίωση των φυσικών μνημείων, είτε από αδιαφορία είτε και σκόπιμα, για να παραχωρηθούν ακολούθως για αξιοποίηση και ανάδειξη σε ιδιωτικές εταιρίες, καθιστώντας όμως τα φυσικά μνημεία, είτε είναι ποτάμια, είτε παραλίες, είτε βουνά, μη προσβάσιμα στην πλειοψηφία των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαραυγής, Τάσος Γραμματικόπουλος, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν ότι εμπαίζονται, ότι τους πηγαινοφέρνουν μεταξύ του Άννα και του Καϊάφα, κάθε φορά από τις δεκάδες που έχουν απευθυνθεί στους υπευθύνους για να αναδειχτεί και πάλι το Πολυλίμνιο. Αναφέρθηκε ειδικότερα στον Δήμο Μεσσήνης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας πως ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, παρότι και οι δύο, όπως συνέχισε, παρουσιάζουν το Πολυλίμνιο ως ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία στο τουριστικό υλικό τους.

Η εγκατάλειψη του Πολυλίμνιου, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2016, μετά το φοβερό δυστύχημα με τη νεαρή γυναίκα από την Πάτρα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από βράχο που έπεσε πάνω της. Μέχρι τότε, σημείωσε ο κ. Γραμματικόπουλος, γίνονταν έργα ανάδειξης στην περιοχή, τα οποία είχαν ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Βουφράδος και συνεχίζονταν από τον Δήμο Μεσσήνης.
Σήμερα, στο Πολυλίμνιο επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση, με τις γέφυρες να έχουν καταστραφεί ή να έχουν πολλές ζημιές και με τον κόσμο που φτάνει να αναγκάζεται να γυρίσει πίσω ή οι πιο θαρρετοί να συνεχίζουν με σχετικό κίνδυνο, κάνοντας ορειβασία πάνω σε βράχους.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου. Τη συμπαράστασή τους εκδήλωσαν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και με δηλώσεις τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Κώστας Γεωργακόπουλος -τον οποίο συνόδευσαν οι σύμβουλοί του Κώστας Μαλιώτης και Δημήτρης Μπαρακάρης- και Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος” Μανώλης Μάκαρης και ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Κίνησης Ενεργών Δημοτών Μεσσήνης, Χρήστος Σταματόπουλος.
Στ.Μ.









