Συνεχίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Συνεχίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις  η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως μεθαύριο, Κυριακή 22 Μαΐου. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα και να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την Παιδική Μπαντίνα και Προπαιδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο της νότιας λίμνης του πάρκου.

Αύριο, και μεταξύ των ωρών 6.00 και 8.30 μ.μ., μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γεμίσουν με μουσική το Πάρκο Σιδηροδρόμων δημιουργώντας μια «Μουσική διαδρομή» από την είσοδό του μέχρι και το χώρο που φιλοξενείται η Ανθοκομική, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα δοθεί συναυλία από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο χώρο του πατινάζ.

Προχθές το απόγευμα ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ιωάννης Λιοντήρης μίλησε για την «αξία της φωτοσύνθεσης», ενημερώνοντας τους παρευρεθέντες για αυτή τη βιοχημική διαδικασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Εξάλλου, η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση.

Χθες, δε, πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση από το Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από την καλλιέργεια της ελιάς» (χώρος σκάκι).