Σύσκεψη για τις μονάδες επεξεργασίας στη Σκάλα και την Καλλιρρόη

Σύσκεψη για τις μονάδες επεξεργασίας στη Σκάλα και την Καλλιρρόη

Σε λειτουργία παραδίδεται το αργότερο μέχρι τις 15 του ερχόμενου Ιουνίου ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Σπαθοβουνίου, ο οποίος θα επιτρέψει στο σύνολο πλέον των Δήμων της Κορινθίας να προωθούν σκουπίδια για επεξεργασία στη μονάδα της Παλαιόχουνης, όπως προβλέπεται από τη ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, κατά τη συνάντηση των δημάρχων της πρώτης διαχειριστικής ενότητας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών του ΦοΔΣΑ.

Στην ίδια συνάντηση, εξάλλου, έγινε ενημέρωση για την καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην εξέλιξη των εργασιών στις υπό κατασκευή δύο υπολειπόμενες μονάδες επεξεργασίας, της Σκάλας στη Λακωνία και της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία.

Ο Π. Νίκας σημείωσε, ωστόσο, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα συγκαλείται σύσκεψη κατά την οποία θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα καθυστερούν τα έργα στη Σκάλα και την Καλλιρρόη.

Στόχος είναι, όπως εξήγησε, να γίνει δυνατή η όσο πιο σύντομη έναρξη λειτουργίας των εν λόγω δύο μονάδων, εκ των οποίων – σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης –  η πρώτη προορίζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της Λακωνίας και η δεύτερη των Δήμων της Μεσσηνίας, καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Κατά τη συνάντηση έγινε και ενημέρωση ότι στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της εταιρείας από τους Δήμους των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται στην Παλαιόχουνη. Αρμόδιος για τη συγκέντρωση των χρημάτων είναι ο ΦοΔΣΑ, ο οποίος θα τα παραδώσει στην Περιφέρεια, η οποία και θα προβεί στην πληρωμή της διαχειρίστριας εταιρείας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση του ΦοΔΣΑ οι επιχειρηματίες που διαθέτουν απορρίμματα προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη θα καταβάλλουν το ίδιο ακριβώς αντίτιμο ανά τόνο που καταβάλλουν και οι Δήμοι.