Τιμάται αύριο η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου

Τιμάται αύριο η επέτειος  της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου

Η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, κατά την οποία στις 20 Μαΐου 1825 ο αρχιμανδρίτης υπουργός Εσωτερικών Γρηγόριος Δικαίος – Φλέσσας ή Παπαφλέσσας, μαζί με τους τριακόσιους περίπου συμπολεμιστές του, θυσιάστηκαν για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού, θα τιμηθεί αύριο Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Το δε πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής

-Γενικός σημαιοστολισμός Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ής Μαΐου. Φωταγώγηση Κοινοτήτων από της δύσης του ηλίου της 19ης μέχρι των πρωινών ωρών της 21ης Μαΐου.

-10.30 π.μ. Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, Ταμπούρια Κοινότητας Φλεσσιάδος

Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης έμπροσθεν του ανδριάντα του Εθνεγέρτη Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου – Φλέσσα, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους. Εθνικός Ύμνος.

-11.00 π.μ. Χώρος ανδριάντα Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου –Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού (οστεοφυλάκιο των ηρώων της Μάχης του Μανιακίου) Κοινότητας Μανιακίου

Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης έμπροσθεν του ανδριάντα, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σταύρο Νικολόπουλο, οικονομολόγο-ιστορικό. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους. Εθνικός ύμνος. Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας και του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου. Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.