Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης στο Μανιάκι

Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης στο Μανιάκι

Τιμήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Φλεσσιάδας και του Μανιακίου, η επέτειος της μάχης του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Μεσσηνίας) και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, στο ναό της Αγίας Τριάδος, στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας, εψάλη το πρωί επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στη συνέχεια, στο Μανιάκι, μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα, στο ναό Αναστάσεως του Χριστού (όπου και το οστεοφυλάκιο των πεσόντων στη μάχη), εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον οικονομολόγο – ιστορικό Σταύρο Νικολόπουλο, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του εθνικού ύμνου, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Χώρας και του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου και απόδοση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και Υγείας Άγγελος Χρονάς, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της οικογένειας του ήρωα, συλλόγων και φορέων.