Ξεκινούν σημαντικά έργα στη Μεσσηνία

Ξεκινούν σημαντικά έργα στη Μεσσηνία

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα

Σύσκεψη με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προχθές στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης γνωστοποιήθηκε η άμεση δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων, αλλά και η έναρξη της μετακίνησης των υπηρεσιών από το Διοικητήριο, εν όψει των εργασιών για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτηρίου.

Δρόμος Καλαμάτα- Σπάρτη

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ έργο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια Μεσσηνίας με Λακωνία), που αφορά στην προστασία από τις κατολισθήσεις.

Η εκτίμηση για την ολοκλήρωσή του είναι δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων το τμήμα του δρόμου που θα γίνονται εργασίες δε θα χρησιμοποιείται. Ως παρακαμπτήριος για το χρονικό αυτό διάστημα θα εξυπηρετεί ο δρόμος Καρβέλι – Λαδά.

Δρόμος Μάνης και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη

Εξάλλου, όπως γνωστοποιήθηκε, σήμερα ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης στο τμήμα Σταυροπήγιο – Προσήλιο, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι ανάλογες εργασίες στο δρόμο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Στην προχθεσινή σύσκεψη έγινε ακόμα γνωστό ότι ρυθμίστηκαν τα ζητήματα σχετικά με το προϋπολογισμού 3.065.225,14 ευρώ έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που αφορά σε προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις. Πλέον, ως επιβλέποντες και στην άδεια θα οριστούν μηχανικοί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ξεκινά η μεταστέγαση υπηρεσιών

Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε προχθές, στην τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά η μετακίνηση των υπηρεσιών από το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με πρώτη τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Από χθες, δε, βρίσκεται στην Καλαμάτα η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, η οποία θα συντονίσει τη διαδικασία.