1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα με τίτλο «Διατροφή σε Υγεία και Νοσήματα»

1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα με τίτλο «Διατροφή σε Υγεία και Νοσήματα»

Την 1η Επιστημονική Φοιτητική Διημερίδα με τίτλο «Διατροφή σε Υγεία και Νοσήματα» διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αύριο Παρασκευή 3 και μεθαύριο Σάββατο, 4 Ιουνίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, καθώς και έμπειρα στελέχη από το χώρο της Υγείας και των επιχειρήσεων, θα μιλήσουν για θέματα όπως: διατροφή σε ενήλικες και παιδιά, διατροφή σε σχέση με καρδιoμεταβολικά νοσήματα και τον covid-19, εξειδικευμένη διατροφή ασθενών, αλλεργίες και αλληλεπιδράσεις με τρόφιμα, διατροφή σε σχέση με την άσκηση, διατροφικά πρότυπα, μεσογειακή διατροφή, παραδοσιακά και καινοτόμα προϊόντα.

Φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα βραβευτεί η καλύτερη παρουσίαση, ενώ κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σύστασης σώματος από σύγχρονο μηχάνημα τμηματικής ανάλυσης. Η δε συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.