Άλλοι 43 συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμάτας επιστρέφουν στην εργασία τους

Άλλοι 43 συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμάτας επιστρέφουν στην εργασία τους

Άλλοι 43 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας οι οποίοι είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επιστρέφουν στη δουλειά τους, μετά τη χθεσινή συζήτηση της προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει.

Στις αρχές του μήνα είχαν επιστρέψει στη δουλειά τους, με προσωρινή διαταγή, άλλοι 26 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας.

Συμβάσεις
Με τη δυνατότητα που έδωσε νόμος το 2020, οι Δήμοι της Μεσσηνίας προσέλαβαν προσωπικό για να αντιμετωπισθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν για τη λήψη μέτρων έναντι της πανδημίας Covid-19. Οι συμβάσεις, όμως, αυτές έληξαν το Μάιο και περίπου 140 άτομα βρέθηκαν εκτός εργασίας, με τους Δήμους να στηρίζουν το αίτημά τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται.

Ο δε Δήμος Καλαμάτας έχει εκδώσει ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων.

Την πρώτη προσωρινή διαταγή στη Μεσσηνία κέρδισαν στις αρχές Ιουνίου τρεις εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης, ενώ θετική ήταν η απόφαση και για 26 εργαζομένους του Δήμου Καλαμάτας λίγες ημέρες μετά.

Επιστρέφουν στη δουλειά
Χθες στα δικαστήρια της Καλαμάτας συζητήθηκε νέα προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει μέσω του δικηγόρου τους  Γιάννη Ορφανού. Η προσωρινή διαταγή έγινε δεκτή και οι εργαζόμενοι άμεσα επιστρέφουν στην εργασία τους.

Η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε χθες για τους συγκεκριμένους εργαζομένους έχει ισχύ μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, οπότε θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο Υπαλλήλων ΟΤΑ Μεσσηνίας, όπως μας είπε ο πρόεδρός του Στράτος Χρυσαφίδης, στο Δήμο Καλαμάτας οι υπάλληλοι αυτοί συνολικά είναι 75 και 20 στο Δήμο Μεσσήνης. Στους άλλους 4 Δήμους της Μεσσηνίας, με τέτοιες συμβάσεις εργάζονταν άλλα 40 άτομα.

Της Βίκυς Βετουλάκη