Απαγορεύσεις για μηχανοκίνητα και σκάφη στις παραλίες της Μεσσηνίας

Απαγορεύσεις για μηχανοκίνητα  και σκάφη στις παραλίες της Μεσσηνίας

Απαγορεύσεις σε μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη θα ισχύσουν σε πολυσύχναστες παραλίες της Μεσσηνίας, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, και οι οποίες θα ισχύουν έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών εντός των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων παραλιών, οι οποίες οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet – ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Απαγορεύσεις για σκάφη
Οι περιορισμοί αφορούν στις ακόλουθες πολυσύχναστες παραλίες:

Δήμος Καλαμάτας
-Ανατολική Παραλία Καλαμάτας μήκους 2.200 μ. (από υπήνεμο λιμενοβραχίονα έως δυτικό όριο ξενοδοχείου «FILOXENIA»)

-Παραλία Αλμυρού, συνολικού μήκους 530 μ.

-Παραλία Μικρής Μαντίνειας, συνολικού μήκους 770 μ.

-Παραλία Κορδίας, μήκους 650 μ. (από ανατολικό άκρο παραλίας έως το ανατολικό άκρο της στρατιωτικής εγκατάστασης 120 ΠΕΑ)

-Παραλία έμπροσθεν ξενοδοχείου «FILOXENIA», συνολικού μήκους 250 μ.

Δήμος Μεσσήνης
 -Παραλία Μπούκας, μήκους 1.000 μ. [από ανατολική αρχή παραλίας (μόλος Μπούκας) έως 1.000 μ. δυτικά]

Δήμος Δυτικής Μάνης
-Παραλία Καλόγριας, συνολικού μήκους 130 μ.

-Παραλία Στούπας, μήκους 396μ. (από βόρειο άκρο παραλίας έως αρχή αλιευτικού καταφυγίου)

-Παραλία Σάνταβας, συνολικού μήκους 693μ.

Απαγορεύσεις και για λουόμενους
Η απόφαση ακόμα προβλέπει:

-Απαγορεύεται η αγκυροβολία πάσης φύσεως σκαφών σε μη πολυσύχναστες παραλίες σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από την ακτή

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet – ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτως τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 14.00 – 17.00, στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει την άκρα Καλτέστι (Τ.Κ. Τραχήλας Δήμου Δυτικής Μάνης) μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας.

-Απαγορεύεται η έξοδος των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες

-Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες) σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη Μαρίνα Καλαμάτας

-Απαγορεύεται η αλιεία με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των πολυσύχναστων παραλίων, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης – επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των 300 μέτρων από την ακτή, σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι.

Της Βίκυς Βετουλάκη