Από τη μια θέλουμε αθλητικό τουρισμό, αλλά από την άλλη τα γήπεδα….

Από τη μια θέλουμε αθλητικό τουρισμό, αλλά από την άλλη τα γήπεδα….

Χωρίς κλιματισμό θα διεξαχθεί το τουρνουά μπάσκετ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Μετά τη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά μπάσκετ που ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, οι δήμαρχοι δέχθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τόσο ο Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο Γιώργος Αθανασόπουλος παραδέχθηκαν ότι υπάρχει ζήτημα και έτσι στα γήπεδα (Τέντα και Κλειστό Μεσσήνης) που θα φιλοξενήσουν το συγκεκριμένο τουρνουά δε λειτουργεί ή δεν υπάρχει κλιματισμός!

Ακολουθούν οι απαντήσεις:

Ψύξη – θέρμανση στην Τέντα
Όσον αφορά στην Τέντα και την ψύξη- θέρμανση, ο Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι δυστυχώς η εταιρεία έχει ένα πρόβλημα με την προμήθεια του ανεμιστήρα, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και θα έρθει γύρω στον Οκτώβριο. Εκεί, λοιπόν, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπήρχε ένα ζήτημα για το αν η ΔΕΗ θα προλάβει να μεταφέρει το ρεύμα, ενώ υπήρξε συμφωνία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την προμήθεια μιας μεγάλης γεννήτριας, προκειμένου να λειτουργήσει η ψύξη, αλλά δυστυχώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να φέρει τον ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, δε θα υπάρχει ψύξη – θέρμανση.

Όσο για το πώς θα γίνουν οι αγώνες του τουρνουά, απάντησε ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις να μεταφερθούν δύο ώρες αργότερα για να δροσίζει λίγο, ενώ οι πόρτες θα ανοίγουν από το πρωί για να υπάρχει μια σχετική δροσιά στο χώρο.

Κατέληξε, δε, ότι αυτά είναι πρόβλημα, αλλά δεν είναι ευθύνη του Δήμου.

Χωρίς ψύξη και θέρμανση το Κλειστό της Μεσσήνης
Όπως γράψαμε, αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του τουρνουά και στο κλειστό της Μεσσήνης.

Θέτοντας στον κ. Αθανασόπουλο την ίδια ερώτηση για την ψύξη-θέρμανση στο Κλειστό της Μεσσήνης, απάντησε ότι υπάρχει μελέτη που έχει εκπονηθεί, με τον ίδιο να εκτιμά ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, έπειτα από συζήτηση και όταν βρεθεί πρόσφορο έδαφος, θα επιτευχθεί και η χρηματοδότηση του συστήματος εξαερισμού ψύξης- θέρμανσης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση