Αριστοδήμου SOS: Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις εδώ και τώρα

Αριστοδήμου SOS: Πρέπει να γίνουν  παρεμβάσεις εδώ και τώρα

Η Αριστοδήμου είναι ένας δρόμος στον οποίο, δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά κτήρια που μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνα.
Άλλωστε, εκεί είναι και η ετοιμόρροπη κατασκευή στη συμβολή με την οδό Αβίας.

Συγκεκριμένα, και τα τέσσερα κτήρια της συμβολής είναι εγκαταλελειμμένα, με το Δήμο Καλαμάτας να έχει προβεί σε κάποιες κινήσεις για να γίνει, έστω, μια βασική σήμανση ότι είναι επικίνδυνα, ενώ σε κάποια έχει τοποθετήσει και χαμηλή περίφραξη.

Πέραν όμως αυτών, μεγάλος κίνδυνος υπάρχει νοτιότερα, στη συμβολή της Αριστοδήμου με τη Βασ. Σοφίας, αλλά και της Βασ. Αμαλίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες αλλά και περιγραφές για τα συγκεκριμένα σημεία:

Άκρως επικίνδυνη αδιαφορία…
Στην οδό Αριστοδήμου, στο ύψος της Βασ. Σοφίας, εδώ και χρόνια υαλότουβλα πεζοδρομίου έχουν σπάσει και είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους. Μάλιστα, στο σημείο είχαν τοποθετηθεί κώνοι με κορδέλα.

Χθες είδαμε ότι κάποια υαλότουβλα έχουν σπάσει και έχουν πέσει στο παράθυρο του υπογείου, ενώ έχει πέσει μέχρι και ο κώνος (έχει αρκετό βάθος).

Από ό,τι φαίνεται, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου υπογείου δεν έχει καμία διάθεση να το φτιάξει, όμως το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα κάποιος να κάνει άρση επικινδυνότητας.

Ας παρέμβει ο Δήμος, αν και γνωρίζουμε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, πριν συμβεί σοβαρό ατύχημα.

Από τις μεγάλες δόξες στην πλήρη παρακμή…
Μαγαζί που κάποτε έζησε ένδοξες στιγμές ήταν το Φανάρι, το οποίο στεγαζόταν σε κτήριο στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Βασ. Αμαλίας.

Όταν το συγκεκριμένο κατάστημα έκλεισε, το κτήριο ερήμωσε και άρχισε σιγά σιγά να διαλύεται. Κάποια στιγμή γύρω από αυτό τοποθετήθηκαν σκαλωσιές και ειδικά δίχτυα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε περίπτωση αποκόλλησης τμήματος του κτηρίου.

Τα χρόνια πέρασαν, εργασίες άλλες δεν έγιναν και, τελικά, αυτά τα δίχτυα έχουν σκιστεί. Πλέον το κτήριο είναι άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους.

Μάλιστα, αν κάποιος κοιτάξει στο εσωτερικό, θα δει ότι η οροφή έχει υποχωρήσει και στέκεται σε ένα φανάρι, που ήταν το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.

Επίσης, ότι η πρόχειρη πόρτα που οδηγούσε στον όροφο του κτηρίου είναι παραβιασμένη και προφανώς κάποιοι εισέρχονται.

Μπορούμε να δεχτούμε ότι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου για κάποιους λόγους αδυνατούν να το ανακατασκευάσουν, αλλά πρέπει άμεσα να αντικαταστήσουν το δίχτυ, καθώς και να αποκλείσουν το κτήριο.

Αν αυτό δε γίνει άμεσα, ας το κάνει ο Δήμος (και σε άλλα αντίστοιχα κτήρια το έχει κάνει, έστω με λιγότερα μέσα, π.χ. χαμηλή περίφραξη και σήμανση).
Π.Μπ.