Διευρύνεται η σύσκεψη στο Μαξίμου για το Πύργος – Τσακώνα

Διευρύνεται η σύσκεψη  στο Μαξίμου για το Πύργος – Τσακώνα

Στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη που συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 10.00 το πρωί, για το θέμα του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, θα συμμετάσχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην ίδια σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς και οι βουλευτές Μεσσηνίας και Ηλείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο περιφερειακό συνέδριο “Regional Growth Conference”, το οποίο διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα θέματα διασύνδεσης και συγκοινωνιακών υποδομών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το βασικό οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα ο οποίος -όπως τόνισε – μπορεί να σηματοδοτήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, σε μία από τις τελευταίες αναφορές του στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του οδικού τμήματος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Στην αναφορά του ο βουλευτής αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας στις 5 Ιουνίου 2002, οπότε συγκροτήθηκε κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση υλοποίησης του έργου.

Κατά τον κ. Λαμπρόπουλο, είναι αδιανόητο το 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές σε ένα δρόμο τον οποίο χαρακτηρίζει «καρμανιόλα». Σε αυτόν, όπως υποστηρίζει, έχουν χαθεί εκατοντάδες αθώες ανθρώπινες ψυχές και θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Α.Π.