Δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα

Δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος από την Καλαμάτα

Απαιτείται ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας, ώστε να μπορεί να εμπνέεται αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης

Έπειτα από τις εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε στη μητρόπολη μεσσηνίας και στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου εκεί συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα και των επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων όλης της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία τέθηκαν επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Μεσσηνίας με επίκετρο τους τρόπους ενίσχυσης των μέτρων αστυνόμευσης, αλλά και της γενικότερης παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία της πόλης ως προς την πάταξη της παραβατικότητας.

Μείωση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του, παρά το γεγονός ότι η Μεσσηνία σημειώνει σημαντική μείωση της μεσαίας και χαμηλής μορφής εγκληματικότας, που καταγράφεται μείωση περί του 25% από τα επίπεδα που βρισκόταν την εποχή προ της πανδημίας, εντούτοις η προσπάθεια αυτή οφείλει να ενισχυθεί περαιτέρω, κυρίως μέσω των υποδομών της ΕΛΑΣ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, λίγο αργότερα, η ενίσχυση της προστασίας στην περιοχή καθίσταται απαραίτητη, αφού η Καλαμάτα “κατέχει την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σ’ ολόκληρη τη χώρα”, και συνεπώς απαιτείται ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας, ώστε ο επισκέπτης και ο κάτοικος της Καλαμάτας να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους.

Νέο αστυνομικό Μέγαρο στην Αγία Τριάδα

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι έπειτα από την κατάλληλη προετοιμασία καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, προκύπτει η στενή συνεργασία του ΟΑΕΔ με την ΕΛΑΣ, καθώς πρόκειται να εκχωρηθεί από τον πρώτο ένα ακίνητο περί των 9 στρ. στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου αστυνομικού Μεγάρου, ώστε από τη θέση που θα βρίσκεται να συμβάλλει στην πλήρη ανταπόκριση στις ανάγκες προστασίας των κατοίκων της πόλης.

Χρ.Μ.