Δράση καθαρισμού στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και την παραλία της Χρυσής Ακτής

Δράση καθαρισμού στη λιμνοθάλασσα της  Γιάλοβας και την παραλία της Χρυσής Ακτής

Μεγάλη δράση καθαρισμού στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και στην παραλία της Χρυσής Ακτής διοργανώνει το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood Greece.

Κι όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση:

«Την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., εθελόντριες και εθελοντές από τις γύρω, αλλά και πιο μακρινές περιοχές της Ελλάδας, σύλλογοι, οργανώσεις, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών θα συναντηθούμε στην παραλία της Χρυσής Ακτής, με σκοπό να απομακρύνουμε όσα περισσότερα απορρίμματα μπορούμε από μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Ελλάδας.

Εξοπλισμένοι με τα καλύτερα χαμόγελά μας, τα γάντια αντοχής μας και την υπέροχη και ειλικρινή μας διάθεση για προσφορά θα παρέμβουμε με τον ηπιότερο και προσεκτικότερο τρόπο, ώστε να ελαφρύνουμε ακόμα μια προστατευόμενη περιοχή από το φορτίο πλαστικών μιας χρήσης και άλλων απορριμμάτων που την βαραίνει.

Αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Βαλκανικής χερσονήσου, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας δέχεται και φιλοξενεί πολλά είδη ορνιθοπανίδας. Επίσης, είναι το σπίτι πολλών ειδών χλωρίδας, ερπετοπανίδας, και πολλών άλλων ειδών της πανίδας της χώρα μας. Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο και όλα τα οφέλη που προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες του χρειάζεται το σεβασμό και την ορθή συμπεριφορά μας.

Ελάτε μαζί μας να βάλουμε τα σκουπίδια στη θέση τους! Ελάτε να βοηθήσουμε στην αλλαγή νοοτροπίας!

Σημείο συνάντησης λίγο πριν την αρχή του μονοπατιού, στα 650 μέτρα από τη στροφή του κάμπινγκ.

Η δράση πραγματοποιείται με την καθοδήγηση της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου- Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, όπως και της AVIS.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.saveyourhood.gr και δηλώσεις συμμετοχής στο info@saveyourhood.gr».