Δύο χρόνια φρεάτιο -τάφρος στην Αποβάθρα της Κυπαρισσίας

Δύο χρόνια φρεάτιο -τάφρος στην Αποβάθρα της Κυπαρισσίας

Δύο χρόνια περιμένουν κάτοικοι της Αποβάθρας και δη στο τέρμα της οδού Ανδρέα Ζαδέ και ευρύτερα στη γειτονιά, πότε, επιτέλους, θα ολοκληρωθεί από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας η κατασκευή φρεατίου ομβρίων υδάτων, το οποίο χαρακτηρίζουν ως… τάφρο!

Με την ανάληψη καθηκόντων του κ. Λεβεντάκη, όπως μας μετέφεραν, έθεσαν υπόψη της Δημοτικής Αρχής ότι στο τέρμα της ως άνω οδού καθώς και σε παρακείμενη, οι δρόμοι ήταν, δυστυχώς, χωμάτινοι.

Ύστερα από εκκλήσεις και προτροπές τους, είδαν με χαρά και ικανοποίηση το Μάιο του 2020 να ξεκινούν εργασίες για ασφαλτόστρωση στους δύο αυτούς δρόμους και επιπλέον στον ένα δρόμο εξ αυτών να ξεκινούν εργασίες για κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Ωστόσο, οι εργασίες τόσο για την ασφαλτόστρωση όσο για την ολοκλήρωση του αγωγού ομβρίων υδάτων με την κατασκευή φρεατίου και αποκατάσταση του οδοστρώματος στο σημείο, δεν προχώρησαν επί μήνες, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και παρακλήσεις των κατοίκων, καθώς είχε προκληθεί μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας στα σπίτια τους.

Το Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή ύστερα από τέσσερις μήνες, βροχόπτωση που σημειώθηκε «έπνιξε» την περιοχή και οι δύο δρόμοι μετατράπηκαν σε λασπότοπο, με συνέπεια οι κάτοικοι να μην μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Επιπρόσθετα, αναγκάζονταν να αφήνουν τα οχήματά τους, εκ των οποίων κάποια επαγγελματικής χρήσης και φορτηγά. Μάλιστα, με τη βροχόπτωση απαιτήθηκε χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου για να τραβήξει από το λασπότοπο φορτηγό όχημα κατοίκου για να μπορέσει ο άνθρωπος να πάει στη δουλειά του.

Μάλιστα, εκείνες τις μέρες έγινε και δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες στις οποίες αποτυπωνόταν ότι δεν έγινε ασφαλτόστρωση και η τραγική κατάσταση που βίωναν οι διαμένοντες επί του δρόμου αυτού, ζητώντας άμεσα επίλυση του προβλήματος, όπως δημοσιεύσαμε τότε σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Θ». Τελικά και παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις κατοίκων προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας παρήλθε ένας χρόνος μέχρι αρχές φθινοπώρου του 2021 να πέσει επιτέλους ασφαλτοτάπητας στους δύο προαναφερθέντες δρόμους.

Δηλαδή, από το Μάιο του 2020 που ξεκίνησαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση των οδών, όπως ενημέρωσε μέσω facebook (σ.σ. με λανθασμένη ονομασία οδού) ο κ. Λεβεντάκης, ασφαλτοτάπητας έπεσε ύστερα από ενάμιση χρόνο!

Ωστόσο, ποτέ μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε το φρεάτιο του δικτύου ομβρίων υδάτων και στο σημείο παραμένει επικίνδυνη τάφρος.

Κάτοικοι της περιοχής απορούν γιατί έγινε το φρεάτιο σε εκείνο το σημείο από τη στιγμή που, όπως τονίζουν, πηγαία νερά αλλά και όμβρια που “τρέχουν” στο δρόμο δεν “οδηγούνται” εκεί, αλλά “κυλάνε” στην ακριβώς απέναντι πλευρά του δρόμου, με συνέπεια να κατευθύνονται προς τα κάτω και να πλημμυρίζει ο τόπος, φτάνοντας μέχρι το λιμάνι…

Του Ηλία Γιαννόπουλου