Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από χθες για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση του τριημέρου

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από χθες  για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση του τριημέρου

Ικανοποιητικές οι πληρότητες και στα καταλύματα

Στα καλύτερά της είναι για άλλο ένα τριήμερο η Μεσσηνία, με την κίνηση των επισκεπτών να καταγράφεται έντονη από χθες.

Ακόμα και χθες Παρασκευή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας αναγκάστηκε να βάλει 8 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη ζήτηση.

Ξεπέρασε τις άλλες πόλεις
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ακόμα και στα διόδια του αυτοκινητόδρομου το τελευταίο χρονικό διάστημα η κίνηση δείχνει να προσεγγίζει εκείνη του 2019, παρά το πρόβλημα που δημιουργεί στα νοικοκυριά η αύξηση των καυσίμων.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Καλαμάτα σε ποσοστό αύξησης επισκεψιμότητας έχει θετικό πρόσημο πολύ μεγαλύτερο από τις άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για δε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πολλοί έχουν επιλέξει τη Μεσσηνία ως προορισμό. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιάννης Κάντζας, η κίνηση αυξάνεται από χθες και χρειάσθηκε να μπουν 8 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Εξακολουθεί, βέβαια, να υπολείπεται ένα ποσοστό περίπου 20% από την κίνηση που είχε καταγραφεί το 2019, όμως «σιγά σιγά τη ροκανίζουμε αυτή τη διαφορά», όπως είπε ο κ Κάντζας.

Ικανοποιητική πληρότητα
Σε επίπεδο ξενοδοχείων, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, σημείωσε ότι οι πληρότητες στη Μεσσηνία για το τριήμερο είναι πολύ ικανοποιητικές. «Οι ενδείξεις είναι ευοίωνες και αναμένουμε ένα καλό τριήμερο. Έχουμε εναποθέσει συμπληρωματικές ελπίδες και στις καιρικές συνθήκες. Ελπίζουμε να είναι καλός ο καιρός και σύμμαχός μας, ώστε και οι επισκέπτες μας να μπορέσουν να το ευχαριστηθούν», παρατήρησε.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών του τριημέρου είναι Έλληνες, όπως είναι φυσικό, και η Μεσσηνία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, σε οικονομικό επίπεδο, καθώς την περίοδο που διανύουμε η οικονομική δυσπραγία έχει πλήξει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη