Επιστρέφουν με προσωρινή διαταγή στην εργασία τους οι 26 συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμάτας

Επιστρέφουν με προσωρινή διαταγή στην εργασία τους οι 26 συμβασιούχοι του Δήμου Καλαμάτας

Δ. Βερβεσός: «Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δεν δόθηκαν»

Δεκτή έγινε χθες το μεσημέρι η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν οι 26 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας οι οποίοι είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Νομικά τους εργαζομένους εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος μιλώντας στο «Θάρρος» μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης είπε ότι άμεσα οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους.

Σήμερα από τον κ. Βερβεσό θα κατατεθεί και η κύρια αγωγή για την υπόθεση, ενώ η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε χθες έχει ισχύ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, οπότε θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Επιστρέφουν στη δουλειά τους

Με τη δυνατότητα που έδωσε νόμος το 2020 οι Δήμοι της Μεσσηνίας προσέλαβαν προσωπικό για να αντιμετωπισθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν για τη λήψη μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19. Οι συμβάσεις, όμως, αυτές έληξαν και περίπου 140 άτομα βρέθηκαν εκτός εργασίας, με τους Δήμους να στηρίζουν το αίτημά τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται.

Μάλιστα, ο Δήμος Καλαμάτας έχει εκδώσει και ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων.

Την πρώτη προσωρινή διαταγή στη Μεσσηνία κέρδισαν τις προηγούμενες μέρες τρεις εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης, ενώ χθες θετική ήταν η απόφαση και για τους 26 του Δήμου Καλαμάτας.

Μετά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής και την έκδοση της απόφασης, ο δικηγόρος τους Δημήτρης Βερβεσός, ερωτώμενος από το «Θ», είπε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους και πρόσθεσε: «Η Ελληνική δικαιοσύνη στάθηκε αρωγός στο αίτημα των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι και ο Δήμος Καλαμάτας στήριξε τον αγώνα που κάναμε με το ψήφισμά του. Είναι μια πρώτη δικαίωση των εργαζομένων και αναμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Όλα, όμως, εξαρτώνται και από την απόφαση που αναμένεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Οι μόνοι αγώνες που χάθηκαν είναι αυτοί που δε δόθηκαν».

Καλύπτουν οργανικά κενά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΤΑ Μεσσηνίας, Στράτος Χρυσαφίδης, σημείωσε ότι όχι μόνο ως Σωματείο, αλλά και ως Ομοσπονδία στηρίζουν τους συμβασιούχους. «Ουσιαστικά οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν οργανικά κενά και καλώς ή κακώς οι Δήμοι έχουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό από το 2007. Έχει δε γίνει μεγάλη αφαίμαξη στο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και με την κινητικότητα. Άρα αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν βασικές ανάγκες στις υπηρεσίες που είναι. Και ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξαν με το ψήφισμά τους, αλλά και ο δικηγόρος του Δήμου ήταν θετικός», κατέληξε ο κ. Χρυσαφίδης.

Της Βίκυς Βετουλάκη