Ευήκοα ώτα από πρωθυπουργό για το αθλητικό κέντρο

Ευήκοα ώτα από πρωθυπουργό για το αθλητικό κέντρο

Στα αιτήματα που του έθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος

Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, έγινε αναφορά και στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στο Ιστορικό Δημαρχείο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του τελευταίου στις εργασίες παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ. 

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις ήταν εντελώς γενικόλογες και συντομότατες, ο δήμαρχος έμεινε ευχαριστημένος από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και στη σύσκεψη που είχαν. “Πέραν των όσων ειπώθηκαν δημόσια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο και οφείλω να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός έδειξε μια ακόμα φορά ότι είναι ένας άνθρωπος πρακτικός, μιλάει συγκεκριμένα, θέτει προτεραιότητες και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα αιτήματά μας, έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως έθεσε στον πρωθυπουργό το αίτημα  για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στη Δυτική Γειτονιά της Καλαμάτας και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού είπε να ετοιμάσει ο Δήμος σχετική προκαταρκτική μελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό και να τη δώσει στους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης, σημείωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εμβληματικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Καλαμάτας με νέο Φ800.

Το πρόβλημα είναι πως οι ανατιμήσεις έχουν εκτοξεύσει το κόστος του έργου σε ποσό πολύ υψηλότερο από την προσφορά που είχε καταθέσει ο ανάδοχος.

Ο δήμαρχος είπε πως παρουσίασε στον πρωθυπουργό συγκεκριμένες λύσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Ο κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε πως μίλησε στον πρωθυπουργό για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, για το δρόμο Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, για την αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας επίσης με σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργούνται με την έλευση του φυσικού αερίου.

Τέλος, αναφέρθηκε στα επιβραβευτικά λόγια του πρωθυπουργού για την Καλαμάτα, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της για την κλιματική ουδετερότητα και τόνισε ότι αυτά δεσμεύουν τη Δημοτική Αρχή να εντείνει την προσπάθειά της προς αυτή την κατεύθυνση.