Φιλιατρά: Ημερίδα για εθελοντές – δότες μυελού των οστών

Φιλιατρά: Ημερίδα για εθελοντές – δότες μυελού  των οστών

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ημερίδα που διοργανώνει ο Όμιλος Δράσεων & Πολιτισμού την προσεχή Κυριακή, 26 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, με θέμα «Εθελοντές – δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών, δότες αιμοποιητικών κυττάρων»!

Ομιλητής είναι ο ιατρός – αιματολόγος, διευθυντής Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ιωάννης Αδαμόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκπρόσωπος του Συλλόγου “Φλόγα” στη Μεσσηνία, Χρήστος Σίνης. «”Βγήκα! Βγήκα! Βγήκα! Λίγο πριν από τα γενέθλια μου βγήκα! Θα κερδίσω τη ζωή μου ξανά! Γίνε δότης μυελού των οστών! Θα το φωνάζω όσο μπορώ! Ένας από εσάς με έσωσε, ένας από εσάς 100% συμβατός με εμένα! Τόσο σπάνιο, όμως πιθανό!”», μεταφέρει ο Όμιλος το μήνυμα της νεαρής γυναίκας Ρεγγίνας Μακέδου, η οποία πάλεψε με τη λευχαιμία χορεύοντας, υπεβλήθη πριν από λίγες ημέρες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αφού βρέθηκε δότης 100% συμβατός, και πλέον βγήκε από το νοσοκομείο.

H Ρεγγίνα Μακέδου επέλεξε, με δημοσίευσή της στο facebook, να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να γίνουν σήμερα δότες μυελού των οστών.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών Καλαμάτας “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος” και το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Του Ηλία Γιαννόπουλου