Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκενώνεται το Πανόραμα Βούλας, οι φλόγες στα πρώτα σπίτια

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκενώνεται το Πανόραμα Βούλας, οι φλόγες στα πρώτα σπίτια

Η φωτιά στη Γλυφάδα μαίνεται με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής στο iefimerida, η σχετική εισήγηση είναι για την οδό Αριστείδου στο Πανόραμα Βούλας και η εντολή εκκένωσης έγινε από κοινού του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Δήμαρχο της περιοχής.

Φωτιά στη Γλυφάδα / Eurokinissi

Φωτιά στη Γλυφάδα: Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί ζητούν την εκκένωση των σπιτιών -Με μάνικες ρίχνουν νερό οι κάτοικοι
Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική και οι συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, αφού οι φλόγες μαίνονται σε δύσβατο σημείο και η εστία φουντώνει συνεχώς. Κοντά στις φλόγες βρίσκονται πολλά σπίτια, των οποίων ζητήθηκε η εκκένωση από τις Αρχές.

Φωτιά στη Γλυφάδα / Stringer / SOOC

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Άνω Βούλας μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Γύφάδα
Περίπου στις 16:20 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112, το οποίο καλούσε τον κόσμο που βρίσκεται στην Άνω Βούλα να απομακρυνθεί από το σημείο και να κατευθυνθεί προς την πλατεία Άλσους.

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκένωση στην Άνω Βούλα λόγω της πυρκαγιάς / Eurokinissi

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας . Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα εκκενώστε τώρα προς πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας για οδηγίες αυτοπροστασίας.

Δείτε το μήνυμα του 112:

Μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της Άνω Βούλας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Γλυφάδα

Οι αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα-πόρτα στα σπίτια και χτυπούσαν για να διαπιστώσουν αν βρίσκονται άτομα στο εσωτερικό τους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις καλούσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί. Ισχυρές αστυνομικες δυνάμεις συνδράμουν στην εκκένωση.

Φωτιά στη Γλυφάδα / Eurokinissi

Οι κάτοικοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φλόγες από τις αυλές τους με ό,τι μέσα είχαν διαθέσιμα, ρίχνοντας νερό με μάνικες, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους όσο η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Φωτιά στη Γλυφάδα: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες -Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Παράλληλα, χρειάστηκε να ενισχυθούν τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα, η οποία πλέον έχει φτάσει στο Πανόραμα Βούλας.

Φωτιά στη Γλυφάδα / Eurokinissi

Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ στην περιοχή έχει σηκωθεί πυκνός καπνός, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκένωση στην Άνω Βούλα λόγω της πυρκαγιάς / Eurokinissi

Γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και ελικόπτερα.

Μεγάλη επιχείρηση πυρόσβεσης για τη φωτιά στη Γλυφάδα με επίγεια και εναέρια μέσα
Έπειτα από νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην περιοχή της Γλυφάδας επιχειρούν πλέον 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Κινητοποιήθηκε και ένα ελικόπτερου του ελληνικού στρατού.

Φωτιά στη Γλυφάδα, αποπνικτική ατμόσφαιρα από τους καπνούς

Συμμετέχουν εθελοτές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ πραγματοποιούνται εκτροπές στη συμβολή των οδών: Τροίας και Πριάμου, Έκτορος και Πατρόκλου, Θεσσαλίας και Αρματωλών.

Φωτιά στη Γλυφάδα / Stringer / SOOC

Στο σημείο έχει σπεύσει ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ