Η αντιπυρική προστασίας αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού

Η αντιπυρική προστασίας αντικείμενο  της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού

Η πρόληψη και η ετοιμότητα των υπηρεσιών και των φορέων εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας.

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος και ήταν η τρίτη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό.

Στην έναρξη, όπου επιτράπηκε δημοσιογραφική κάλυψη και μόνο στην αρχή της, ο κ. Καπέλιος σημείωσε ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις συζητήθηκαν προβλήματα που είχαν καταγραφεί και για τα οποία, όπως είπε, έχουν γίνει κάποιες ενέργειες. Για χθες προβλεπόταν ανακεφαλαίωση των ενεργειών και αξιολόγηση της κατάστασης.

Τα ζητήματα -σημείωσε- που θα απασχολούσαν τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, μεταξύ άλλων, ήταν η ετοιμότητα φορέων και υπηρεσιών, η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ο χάρτης επικινδυνότητας και οι ημέρες υψηλού κινδύνου, η ενημέρωση του κοινού για μέτρα αυτοπροστασίας και, τέλος, με ιδιαίτερη έμφαση, οι διαδικασίες απομάκρυνσης πολιτών όταν κρίνεται αναγκαίο.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ φορείς και υπηρεσίες παρουσίασαν το σχέδιο δράσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Β.Β.