Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο Λιμεναρχείο Πύλου

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού  Σώματος στο Λιμεναρχείο Πύλου

Επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Πύλου πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου με την ευκαιρία τοποθέτησης του νέου λιμενάρχη Πύλου, αντιπλοίαρχου Χ. Ψυχογιού.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για διάφορα  ζητήματα.

Προτάσεις λιμενικών για τις μεταθέσεις
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε θετικό κλίμα, κατά την οποία επικράτησε ο προβληματισμός για την ανάγκη της άμεσης τροποποίησης της κατανομής προσωπικού, καθώς και της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων, βάσει προτάσεων που εγκρίθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους.

Οι δε προτάσεις που εγκρίθηκαν είναι:

-Για τους σκοπούς του Διατάγματος Μεταθέσεων των στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Δ. 11/2021) και έως ότου οι οργανικές θέσεις καλυφθούν, όπως ορίζεται από το Ν.4676/2020, οι κενές οργανικές θέσεις να λογίζονται ενιαίες: α) Από το βαθμό του Λ/Φ έως του Ανθ/στή και β) Από το βαθμό του σημαιοφόρου έως υποπλοίαρχου.

-Προσθήκη Π.Δ 11/21 άρθρο 9 παρ3.: Τροποποίηση του νομικού θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων ν.4504/17 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και Π.Δ. 11/2021

Τα στελέχη που έχουν συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο παραμονής, δύναται να τη δηλώσουν στους πίνακες κενών θέσεων την υπηρεσία που υπηρετούν, ανεξάρτητα εάν είναι τόπος επιλογής τους.

-Προσθήκη Π.Δ 11/21 ως περίπτωση η) και θ) στο Άρθρο 15: δεν εντάσσονται στη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων τα στελέχη που έχουν 28 έτη πραγματικής υπηρεσίας, τα στελέχη που υπηρετούν στην 1η και 2η Κατηγορία ή στην 6η, 8η και 9η Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ και έχουν κάνει αναφορά παραμονής στην υπηρεσία που υπηρετούν κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

-Προσθήκη Π.Δ 11/21 ως περίπτωση δ) και ε) στο Άρθρο 16 παρ 4 του Π.Δ 11/2021: τα στελέχη που έχουν 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας, τα στελέχη που υπηρετούν στην 1η και 2η Κατηγορία ή στην 6η, 8η και 9η Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ και έχουν κάνει αναφορά παραμονής στην υπηρεσία που υπηρετούν κατά το μήνα Σεπτέμβριο

-Τροποποίηση Π.Δ 11/21 Άρθρου 17 παρ 1.: το μήνα Νοέμβριο εκάστου έτους τα προς μετάθεση στελέχη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. δηλώνουν υποχρεωτικά τον τόπο προτίμησης και κατά σειρά προτίμησης.