Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τιμά την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Τριήμερος εορτασμός, γύρος της πόλης, συνάντηση Χορωδιών, θρησκευτικές τελετές και λιτανεία

Με τριήμερες εκδηλώσεις και βεβαίως θρησκευτικές τελετές και λιτανεία τιμάται φέτος η παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, ύστερα από δύο χρόνια που ο εορτασμός ήταν λιτός κι απέριττος λόγω του έργου ανάπλασης Άνω Πόλης και της πανδημίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που καταρτίστηκε από το Δήμο Τριφυλίας σε συνεργασία με τις εκκλησιαστικές Αρχές και τους φορείς της πόλης:

Το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα διεξαχθεί ο 25ος Γύρος της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία.

Την ίδια μέρα και ώρα 8.30 μ.μ., επίσης στην κεντρική πλατεία, θα διεξαχθεί η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών δήμου Τριφυλίας, στην οποία θα συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, η Πολυφωνική Χορωδία “Ηδύφωνον” Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, η Δημοτική Χορωδία Μεγαλόπολης “Πυλάδης” και η μικτή χορωδία Πύργου “Ορφέας”.

Το Σάββατο τα καταστήματα της Κυπαρισσίας περιμένουν κατοίκους και επισκέπτες για τη βόλτα και τα ψώνια τους, με ελεύθερο, προτεινόμενο, προαιρετικό ωράριο λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 11.00 μ.μ.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, στις 7.00 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου Κηρύγματος.

Στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας που θα αποδώσει τιμές, μαθητών και πιστών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ