Καλαμάτα: Δικογραφία με πάνω από 10 άτομα για πώληση οχημάτων με «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Καλαμάτα: Δικογραφία με πάνω από 10 άτομα  για πώληση οχημάτων με «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με «γυρισμένα» χιλιόμετρα και όχι ευκαιρίες όπως αρχικά πίστευαν, ανακάλυψαν ότι είχαν αγοράσει πελάτες από μάντρες αυτοκινήτων.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για αρκετούς μήνες, έπειτα από καταγγελία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει πάνω από 10 άτομα.

Μάλιστα, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και από μέρα σε μέρα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εξαπατήθηκαν
Το «πείραγμα» των χιλιομέτρων είναι μία παλιά τακτική με την οποία πωλητές εξαπατούν τους νέους ιδιοκτήτες και τους προσφέρουν ταλαιπωρημένα οχήματα που φαίνονται σαν καινούργια, σε αρκετά υψηλές τιμές για την κατάστασή τους.

Γρήγορα, όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται ότι το όχημα που τελικά πήραν δεν ήταν και τόσο ευκαιρία, αφού ανακαλύπτουν φθορές και βγάζουν ζημιές πλέον της αναμενόμενης ηλικίας τους.

Έτσι, συνέβη και στη Μεσσηνία, όπου ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει. Με λίγη έρευνα διαπίστωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί και ένας ένας άρχισε να περνά την πόρτα της Ασφάλειας Καλαμάτας για να δώσουν καταθέσεις.

Δικογραφία
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις ελήφθησαν από πολλούς ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων, ενώ η έρευνα πλέον έχει ολοκληρωθεί και σχηματίστηκε δικογραφία για πάνω από 10 άτομα, η οποία θα κατατεθεί στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας για να αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή αν πρόκειται για σοβαρότερα αδικήματα και πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Πάντως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάστηκε η Αστυνομία, έγινε διασταύρωση των πραγματικών στοιχείων των οχημάτων από τη χώρα που προέρχονταν, όπως για παράδειγμα την Ιταλία, από την οποία έχουν καταγραφεί οχήματα να φεύγουν με άλλα χιλιόμετρα στο κοντέρ και με άλλα να φτάνουν στην Ελλάδα.

Της Βίκυς Βετουλάκη