Καλαμάτα: Έλαβε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου με σχετική ΚΥΑ

Καλαμάτα: Έλαβε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου με σχετική ΚΥΑ

Γίνεται το πρώτο βήμα για ανάπτυξη εγκαταστάσεων στο λιμάνι – Αναβαθμίζεται το δίκτυο υποδομών μεταφορών της Νότιας Ελλάδας

Από τον περασμένο Μάρτιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι την εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση λειτουργίας του, “πανηγύριζαν” ότι η κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας έλαβε άδεια.

Μάλιστα, σε σχετικό δελτίο Τύπου έγιναν και προβλέψεις για τη λειτουργία του μέσα στο 2022.

Μόλις, προχθες, όμως, μάθαμε ότι άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου έλαβε το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» στην περιοχή του Λιμένα Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

Η άδεια χορηγήθηκε έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Πρώτο βήμα

Με την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων στο λιμένα Καλαμάτας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις για να κατατεθεί αίτηση χορήγησης άδειας λειτουργίας.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε προχθες 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).

Με αφορμή τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο λιμένα Καλαμάτας, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η Καλαμάτα προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο και άλλος ένας σημαντικός προορισμός στην ηπειρωτική χώρα εντάσσεται στο δίκτυο των υπό ανάπτυξη υδατοδρομίων.

Η δυνατότητα που αποκτά η Καλαμάτα να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο υποδομών των μεταφορών της ευρύτερης περιοχής».