Κατανομή χρημάτων και δημοπράτηση οδικών έργων ανακοίνωσε η Περιφέρεια

Κατανομή χρημάτων και δημοπράτηση  οδικών έργων ανακοίνωσε η Περιφέρεια

Την κατανομή χρημάτων σε έργα της Μεσσηνίας ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου από την Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, ενώ ενημέρωσε πως ξεμπλόκαρε το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου και θα ξεκινήσει εκ νέου.

Τέλος, υπέγραψε συμβάσεις έργων, με πιο σημαντικές τη γέφυρα διασύνδεσης της Δυτικής Παραλίας  με την Μπούκα και τις παρεμβάσεις στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στους Χριστιάνους.

Έργα
Για την κατασκευή της γέφυρας που θα διασυνδέσει τη Δυτική Παραλία Καλαμάτας με την Μπούκα, είπε πως πρόκειται για έργο πολύ μεγάλης αξίας και σημασίας, καθώς θα συνδέσει τα δύο παραλιακά μέτωπα και θα αυξήσει τη ζωντάνια της περιοχής. «Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια και θα βοηθήσει γενικότερα τις δύο περιοχές, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στο Μεσσηνιακό κόλπο», πρόσθεσε.

Για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης στους Χριστιανούς της Τριφυλίας, είπε πως είναι δύσκολο έργο. Κι αυτό, γιατί θα ανακατασκευαστεί ολόκληρος ο αύλειος χώρος μαζί με την εκκλησία που είναι πίσω  από τον Ιερό Ναό, στην οποία έγινε αναστήλωση.

«Ο συγκεκριμένος ναός είναι από τα εμβληματικά  μνημεία στην Πελοπόννησο και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της περιοχής. Ήδη ανακατασκευάζουμε και το δρόμο από τα Φιλιατρά μέχρι επάνω στους Χριστιανούς», είπε ο κ. Νίκας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έγινε η εξής κατανομή χρημάτων σε οδικά έργα για τη Μεσσηνία και ξεκινούν διαδικασίες δημοπράτησης:

-Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, 1.000.000 ευρώ

-Διαβολίτσι προς Επικούριο Απόλλωνα, 1.200.000 ευρώ

-Διαβολίτσι προς Αγία Θεοδώρα και Καλύβια προς Τουρκολέκα, 800.000 ευρώ

-Κορώνη – Βασιλίτσι  1.000.000 ευρώ.

Νοσοκομείο
Τέλος, για το έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο κ. Νίκας είπε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα: «Είναι το έργο που αφορά σε αναβάθμιση του νοσοκομείου και επαύξηση των δυνατοτήτων που έχει. Υπήρχε ζήτημα λόγω άρνησης επίβλεψης από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου. Αναλάβαμε κι εμείς το κομμάτι της επίβλεψης της μελέτης. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και το έργο θα ξεκινήσει και πάλι».

Της Βίκυς Βετουλάκη