Λαμπρή γιορτή στην Κυπαρισσία για Πεντηκοστή και Άγιο Πνεύμα

Λαμπρή γιορτή στην Κυπαρισσία για Πεντηκοστή και Άγιο Πνεύμα

Η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον ιστορικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, των αντιπεριφερειαρχών Στάθη Αναστασοπούλου, Βασίλη Καπελιου και Αννας Καλογεροπουλου, και των δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας, Γιάννη Μερκούρη, Σταματίας Αλεξοπούλου και Παναγιώτη Τσαφαρά.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, και ακολούθησε λιτανεια με κατάληξη στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Στις τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, τον τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Δημήτρη Δριμή, τους αντιδημάρχους Αντώνη Βλάχο και Σωτήρη Μπακούρο, την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Κατσούλα, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, Γιάννη Αδρακτά, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτη Τσαφαρά, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Παναγιώτη Αλευρά, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, Παναγιώτη Λούτο, καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά», Ρούλα Τσατσάκου.

Να σημειωθεί ότι η λιτανεία έγινε συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας με δυο μαέστρους, τον ο Πρόεδρο της Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ. (Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Χορωδιών) Δρ. Ευστάθιο Αρβανίτη και τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, Κωνσταντίνο Κτενά.