Μεσσηνία: Έκανε το λογιστή και της πήρε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό

Μεσσηνία: Έκανε το λογιστή και της πήρε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό

Προσποιούμενος το λογιστή και ότι θέλει να της επιστρέψει χρήματα από τη ΔΕΗ, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από το λογαριασμό νεαρής στη Μεσσηνία ένας 34χρονος από τον Ωροπό μαζί με την 25χρονη αλλοδαπή σύντροφό του.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία, συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο με τις απάτες που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην περιοχή μας.

Παράλληλα, σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 21 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.084 άτομα, εκ των οποίων 819 ήταν Έλληνες και 265 αλλοδαποί, καθώς και σε 653 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 133 άτομα, από τα οποία 76 ήταν Έλληνες και 57 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 88 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 219 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Εννέα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Ένας 24χρονος και ένας 25χρονος Ρομά στα Αρφαρά, γιατί κατείχαν ένα τσιγαριλίκι, μια 17χρονη με έναν 20χρονο στην Καλαμάτα για 1,2 γραμμάρια χασίς, ένας 55χρνος Ρομά στα Αρφαρά για 0,5 γραμμάρια χασίς, ένας 21χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχε 0,3 γραμμάρια χασίς, ένας 55χρονος στο Ξηροκάμπι Τριφυλίας για 9,7 γραμμάρια χασίς και 30 γραμμάρια λαθραίου καπνού, ένας 30χρονος στην Καλαμάτα για 30 ναρκωτικά δισκία και ένας 44χρονος στο Καρβέλι με 13 ναρκωτικά δισκία.

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Επτά αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Απάτη
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονης σε χωριό του Ταϋγέτου στις 28 Μαΐου.

Άνδρας επικοινώνησε με την 36χρονη και προφασιζόμενος το λογιστή, της είπε ότι έχει να της επιστρέψει χρήματα από τη ΔΕΗ. Της ζήτησε, λοιπόν, στη συνέχεια να μπει στον τραπεζικό της λογαριασμό ηλεκτρονικά και κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς.   

Διαδοχικά αφαίρεσε 170 και 740 ευρώ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχοι του λογαριασμού, όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα, είναι ένας 34χρονος από τον Ωροπό και μια 25χρονη από την Αλβανία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Της Βίκυς Βετουλάκη