Μία ακόμα τηλεσύσκεψη για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου

Μία ακόμα τηλεσύσκεψη  για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου

Μεταξύ Περιφερειάρχη και Προέδρου ΟΣΕ

Τηλεδιάσκεψη είχε τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με  τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο μελετητής από την πλευρά του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Ζέκος και από την πλευρά της Περιφέρειας ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, Αντώνης Ψαράκης, και τεχνικοί σύμβουλοι, αναλύθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην επαναλειτουργία της γραμμής “των αρχαιολογικών χώρων” Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, προκειμένου να ενημερωθεί η ομάδα Jaspers.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επιτροπή για την επαναλειτουργία – επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πελοπόννησο θα είναι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και αναπληρωτής του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία παρουσία του στο υπουργείο Υποδομών ο κ. Νίκας τόνισε για το θέμα της επαναλειτουργίας της μετρικής γραμμής ως την Καλαμάτα πως θα συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Η επιτροπή θα αποφανθεί μέχρι… τον Οκτώβριο και θα προβεί σε εκπόνηση και σχετικών μελετών.

Όλα αυτά, όπως ο κ. Νίκας σημείωσε, κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Γενικά, η κατεύθυνση αναφορικά με την επανενεργοποίηση της γραμμής αυτής έχει δυνατότητες υλοποίησης, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να δεσμεύεται για συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου με 50.000.000 ευρώ κατ’ έτος για μια δεκαετία, όσον αφορά στην υποστήριξη άγονων γραμμών.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση ο κ. Νίκας είχε αναφερθεί και στην επαναλειτουργία της γραμμής Πύργος – Καλαμάτα.