Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο

Ο Κιλιάν Μπαπέ, είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με την ελβετική ερευνητική ομάδα CIES Football Observatory, ακολουθούμενος από τον Βινίσιους Τζ. της Ρεάλ Μαδρίτης και τον νεοαποκτηθέντα από την Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χααλαντ.

    Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με την Παρί Σεν Ζερμέν, απορρίπτοντας πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με εκτιμώμενη μεταγραφική αξία τα 205,6 εκατ. ευρώ (219,5 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τους Βινίσιους (185,3 εκατ. ευρώ) και Χάαλαντ (152,6 εκατ. ευρώ).

    Ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του Μπαπέ στην Παρί ΣΖ, Νεϊμάρ, κατέχει το τρέχον ρεκόρ μεταγραφής καθώς η πρωταθλήτρια Γαλλίας, έδωσε στην Μπαρτσελόνα 222 εκατομμύρια ευρώ για την υπογραφή του το 2017.

    Την πρώτη πεντάδα στον σχετικό πίνακα, συμπληρώνουν ο Πέδρι της Μπαρτσελόνα (135,1 εκατ. ευρώ) και ο Άγγλος μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγχαμ (133,7 εκατ. ευρώ).

    Το CIES Football Observatory χρησιμοποιεί δείκτες όπως η ηλικία του παίκτη, η απόδοση, η εξέλιξη της καριέρας του και η διάρκεια του συμβολαίου για να καταλήξει σε μια μεταγραφική αξία.

    Στην λίστα κυριάρχησαν οι παίκτες της Premier League, με 41 εκπροσώπους στους 100 καλύτερους.

    Ο Ρούμπεν Ντίας της Σίτι (109,6 εκατομμύρια ευρώ) είχε την υψηλότερη μεταγραφική αξία για έναν αμυντικό, ενώ ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Παρί (73,7 εκατομμύρια ευρώ) προηγήθηκε μεταξύ των τερματοφυλάκων.

    Ο άσος της Μάμτσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, 30 ετών, ήταν ο γηραιότερος παίκτης στη λίστα, με αξία 57,3 εκατομμύρια ευρώ.