Πώς να διαλέξεις έπιπλα κουζίνας

Πώς να διαλέξεις έπιπλα κουζίνας

Η κουζίνα είναι από τα σημαντικότερα μέρη του σπιτιού. Εκεί βγάζουμε τη φαντασία και τις δεξιότητες για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη απόλαυση της ζωής, το φαγητό. Ως δωμάτιο είναι επίσης από τα πρώτα που θα δει ο καλεσμένος μας, αφού αρκετές φορές συνδέεται άμεσα με το σαλόνι. Για να είναι ωραία και πρακτική πρέπει να αγοράσουμε τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ . Μπορεί κανείς να την φανταστεί χωρίς πάγκο ή ντουλάπια για τα πιάτα; Πώς θα επιλέξουμε τα κατάλληλα για το χώρο μας; Η απάντηση δίνεται παρακάτω.

  1. Γνωρίζουμε τις διαστάσεις του χώρου

Οτιδήποτε και να αγοράσουμε για το σπίτι μας, φροντίζουμε οι διαστάσεις του να μην «πνίγουν» το χώρο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα έπιπλαμιας μοντέρνας ή κλασικής κουζίνας https://www.theodoridi.gr/proioda/klasikes-kouzines/ . Δεν μπορεί το τραπέζι, για παράδειγμα, να πιάνει το μισό δωμάτιο ή ο πάγκος να κλείνει σημαντικά τον διάδρομο. Οφείλουμε να ξέρουμε τις ακριβείς διαστάσεις του δωματίου, ώστε να υπολογίσουμε και τις αντίστοιχες των επίπλων. Σαφώς, μπορούμε να ζητήσουμε και από τους ειδικούς να έρθουν να κάνουν μετρήσεις που είναι και το ενδεδειγμένο.

  1. Χρώμα

Καλό θα είναι να επιλέξουμε έπιπλα που ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου. Φροντίζουμε να ταιριάζουν τόσο σε ύφος, όσο και σε χρώμα. Πολλές φορές χαλάει η διακόσμηση όταν μπλέκονται πολλά χρώματα και διαφορετικές αποχρώσεις. Το χρώμα των τοίχων της κουζίνας θα πρέπει να κοπλιμεντάρει και να συμπληρώνει αυτό των επίπλων, ώστε να προκύψει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Συχνά, πάντως, τα έπιπλα της κουζίνας χαρακτηρίζονται από γήινα χρώματα. Ειδικά, το ανοιχτό καφέ είναι η πιο συνηθισμένη και συνάμα safe επιλογή. Έντονες αντιθέσεις κάνουν το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

  1. Κόστος

Φυσικά οι αγορές μας οριοθετούνται από κάποιο οικονομικό πλαφόν. Πρέπει να προσέχουμε πού θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας, γι’ αυτό χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αγοράσουμε έναν πανάκριβο πάγκο για την κουζίνα μας και μετά να μην μπορούμε να αγοράσουμε όσα ντουλάπια χρειαζόμαστε. Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε την επίπλωση της κουζίνας με τα χρήματα που διαθέτουμε, δίχως να στερηθούμε και από άλλα πράγματα που ενδεχομένως να χρειαστούμε. Αγοράζουμε έξυπνα και όχι βιαστικά.

  1. Ανθεκτικότητα

Τα έπιπλα κουζίνας πρέπει να διακρίνονται για την ανθεκτικότητά τους. Εκτός του ότι κοστίζει ακριβά, δεν είναι και πρακτικό να αλλάζουμε συχνά τον πάγκο μας. Αντίθετα, όταν επιπλώνουμε την κουζίνα μας πρέπει να αγοράζουμε πράγματα που αντέχουν στο χρόνο. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι ξύλινα έπιπλα καλής ποιότητας, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα αντέξουν την δοκιμασία του χρόνου. Η ανθεκτικότητα στοιχίζει, ενδεχομένως, αλλά θα μας σώσει μακροχρόνια από προβλήματα και επιπλέον έξοδα.

Η σωστή επιλογή επίπλων είναι σημαντική. Δεν αγοράζουμε στην τύχη, αλλά έχουμε ένα πλάνο και ένα όραμα στο κεφάλι μας από την αρχή.