Θ. Βασιλόπουλος: Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις» για το δρόμο «Καλαμάτα – Μεθώνη»

Θ. Βασιλόπουλος: Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις»  για το δρόμο «Καλαμάτα – Μεθώνη»

Η καλύτερη λύση ήταν η παραλιακή χάραξη

Στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου του υπουργείου Υποδομών, στο οποίο αποτυπώνονται 13 πλεονεκτήματα της παραλιακής χάραξης έναντι της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Απαντώντας για το εν λόγω έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για το Δήμο Καλαμάτας θα ήταν η παραλιακή χάραξη, δεδομένου ότι αυτή θα έδινε στην πόλη αναπτυξιακή προοπτική, ενώ πρόσθεσε ότι το έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα δεν ήταν σε γνώση του Δήμου Καλαμάτας. Από κει και πέρα, όμως, δε θέλησε να βάλει… λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, τόνισε, μεταξύ άλλων: « “Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις”, σημείωσε ο δήμαρχος, χθες, απαντώντας σε ερώτηση για το δρόμο “Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη”, με αφορμή έγγραφα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ, επισήμανε ότι η κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα θα ξεκινήσει εντός του έτους.

Ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εμείς, κατά πρώτον, είχαμε εκφραστεί συγκεκριμένα για το εν λόγω ζήτημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις συνεντεύξεις που έχουμε δώσει.

Είχαμε πει, λοιπόν, ότι η καλύτερη λύση ήταν η παραλιακή χάραξη. Διότι αυτό θα έδινε στην περιοχή μας την αναπτυξιακή προοπτική που όλοι προσδοκούμε. Παρόλα αυτά δεν είχαμε πει ποτέ ότι “ή παραλιακή χάραξη ή τίποτα”, γιατί ένας δρόμος χρειάζεται στην περιοχή μας. Η Πολιτεία αποφάσισε να γίνει αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Εμείς προφανώς δε γνωρίζαμε το συγκεκριμένο έγγραφο, το μάθαμε τώρα που ανακοινώθηκε. Όμως, δε λέμε “ή παραλιακή ή τίποτα”. Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και περιμένουμε τις εξελίξεις».
Α.Π.