Βάφτισαν το ψάρι… κρέας

Βάφτισαν το ψάρι… κρέας

“Κόσμος πολύς συγκεντρώθηκε”, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, “προχθές το μεσημέρι στη φημισμένη ψαροταβέρνα της Καλαμάτας, «Το Ξημέρωμα», που βρίσκεται στην παραλία Βέργας και είναι ιδανική επιλογή αν θέλεις να απολαύσεις πεντανόστιμες αυθεντικές επιλογές γεύσεων, όπως, για παράδειγμα, φρέσκα ψάρια (με το καλύτερο ψήστη), γαριδομακαρονάδα ή «ντάκο που ευωδιάζει Κρήτη» και χειροποίητο τζατζίκι.

Πήγαν στην ψαροταβέρνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Μεσσηνίας και τρεις δήμαρχοι που περίμεναν την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν έφθασε, αμέσως ήρθε στο τραπέζι το φαγητό. Όχι κάνετε λάθος εάν νομίζετε ότι προσφέρθηκαν στον πρωθυπουργό τίποτα θαλασσινά ή, έστω, γαριδομακαρονάδα.

Του προσφέρθηκε μια… παραδοσιακή μεσσηνιακή ροδοκοκκινισμένη γουρουνοπούλα («γουρνοπούλα»- τη λένε στην Καλαμάτα), την οποία ο πρωθυπουργός δοκίμασε πριν φύγει από την πόλη.

Μα, καλά θα πείτε, πήγε σε ψαροταβέρνα και του πρόσφεραν γουρουνόπουλο; Ναι, και όπως έλεγαν οι βουλευτές, ο ίδιος την είχε ζητήσει όταν συνάντησε την προηγούμενη μέρα στο Μαξίμου τον περιφερειάρχη”.
Α.Π.