Ξεκινά αύριο το Πανελλήνιο Συνέδριο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

Ξεκινά αύριο το Πανελλήνιο Συνέδριο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

Πάνω από 150 σύνεδροι για τρείς ημέρες στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας, στο Ξενοδοχείο Elite.

Στη διοργάνωση του συνεδρίου είχε ενεργό ρόλο η Ένωση Αποστράτων Μεσσηνίας, ενώ θα συμμετέχει στις εργασίες με τέσσερις εκπροσώπους/συνέδρους: τον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργακόπουλο Βασίλη, ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.ΣΑ., τον α΄ αντιπρόεδρο Ντίντα Βασίλη, το γενικό γραμματέα Γουρνά Ηλία και τον ταμία Τζάνο Γεώργιο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οικονομικά ζητήματα απασχολούν τους αποστράτους

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργακόπουλος, στο συνέδριο αναμένονται σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και συνολικά περίπου 150 άτομα. Είναι δε αφιερωμένο στην Καλαμάτα με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Κύριο αντικείμενο θα είναι η αλλαγή του καταστατικού, ενώ τα ζητήματα που απασχολούν τα  μέλη της Ομοσπονδίας είναι τα οικονομικά.

Ορισμένα από αυτά, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, είναι: η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, οι κρατήσεις που γίνονται από τους μνημονιακούς νόμους, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις λόγω των μνημονιακών νόμων, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας που έχουν καταργηθεί, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και η αντιμετώπιση σε βάρος των προερχόμενων από την πρώην χωροφυλακή σε σχέση με τους στρατιωτικούς.

Τέλος, ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι η μη απόδοση στους συνδικαλιστικούς φορείς της κράτησης που γίνεται κάθε μήνα σε όλους τους συνταξιούχους ύψους 0,20 ευρώ, τα οποία και έχουν να αποδοθούν στους συνδικαλιστικούς φορείς εδώ και 4 χρόνια.

Καταστατικό συνέδριο

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σύνεδροι από όλοι την επικράτεια της χώρας, ως αντιπρόσωποι Συνδέσμων – Ενώσεων Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενικού Σώματος).

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής, με παρουσίαση οικονομικών στοιχείων, του προϋπολογισμού του 2022, της έκθεσης πεπραγμένων και την έγκριση ισολογισμού και οικονομικού  απολογισμού της Ομοσπονδίας

Μετά την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα τηρηθεί ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων τους, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή έφυγαν από τη ζωή.

Αμέσως μετά θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος Ένωσης Συνταξιούχων Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Μεσσηνίας Γρηγόριος Δουμεντζιάνος, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ, Ευάγγελος Χριστακόπουλος.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από προσκεκλημένους και οι εργασίες θα συνεχισθούν με ομιλία σχετική με τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης από τη διευθύντρια του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Πατρών, φιλόλογο – ιστορικό Σοφία Κασβίκη και θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες.

Δευτέρα και Τρίτη θα κυριαρχήσει η συζήτηση για την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη