Υπογραφές στη σύμβαση για την επισκευή των Σχολών Παπαφλέσσα

Υπογραφές στη σύμβαση για την επισκευή των Σχολών Παπαφλέσσα

Απαντώντας στις προχθεσινές νέες κατηγορίες του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για “στημένες” απευθείας αναθέσεις έργων από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, με δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η τελευταία ενημερώνει ότι το έργο της επισκευής των Σχολών Παπαφλέσσα έχει εξεταστεί ως προς τον έλεγχο της νομιμότητάς της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και την πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Επί της ουσίας του θέματος υπογράφτηκε η σύμβαση για την επισκευή των Σχολών Παπαφλέσσα, στην οποία θα μεταφερθούν προσωρινά Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, έργο που ανατέθηκε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σε εταιρεία που πρόσφερε έκπτωση ύψους 2%. Ο προϋπολογισμός ήταν ύψους 311.500 ευρώ και με την έκπτωση το έργο θα κοστίσει 305.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.  Όπως σημειώνεται στη σύμβαση, για την ανάθεση του έργου “εκλήθηκαν σε διαπραγμάτευση οι εργοληπτικές επιχειρήσεις με βάση: α) την εμπειρία τους σε αντίστοιχα έργα και ειδικά σε έργα συντήρησης οικοδομικών και κτηριακών εργασιών, β) τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης, γ) τη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού τους και ειδικά των συνεργείων εργατοτεχνικών, δ) την ικανότητά τους όπως ολοκληρώσουν το έργο εντός τριμήνου, ε) το γεγονός ότι διαθέτουν την απαιτούμενη τάξη πτυχίων.

Το έργο ανατέθηκε σε οικονομικό φορέα που, σύμφωνα με επανειλημμένες αναφορές που έχει κάνει ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, έχει πολλές φορές αναλάβει έργα με απευθείας διαδικασία, με αποφάσεις του Παναγιώτη Νίκα ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στο παρελθόν ως δημάρχου Καλαμάτας.