Αλ. Χαρίτσης: «Σε συνθήκες “άγονης” υγειονομικής απομόνωσης κάτοικοι και επισκέπτες της Δυτικής Μάνης»

Αλ. Χαρίτσης: «Σε συνθήκες “άγονης” υγειονομικής απομόνωσης κάτοικοι και επισκέπτες της Δυτικής Μάνης»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, για τη συνεχιζόμενη απαξίωση και τη δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης.

Όπως επισημαίνει: «[…] 10 και πλέον μήνες από την τελευταία κοινοβουλευτική μας παρέμβαση-ερώτηση (30/9/2021), που αφορούσε στην οριακή κατάσταση λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής υγείας και τη βούληση του αρμόδιου υπουργού Υγείας για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την ενίσχυσή της, αυτή παραμένει δυστυχώς μέχρι και σήμερα αναπάντητη, γεγονός που δεν αποτελεί μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια, αλλά κυρίως προσβλητική απαξίωση προς τους κατοίκους όλης της Δυτικής Μάνης».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι το υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου προσπαθεί να αντεπεξέλθει εξυπηρετώντας τις ανάγκες περίθαλψης 27 κοινοτήτων και 7.300 περίπου μόνιμων κατοίκων, αλλά και χιλιάδων παραθεριστών την περίοδο αυτή, με τις ηρωικές προσπάθειες ενός πλέον μόνον ιατρού (!), λόγω των μετακινήσεων 2 ακόμη ιατρών του Κ.Υ. προς ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Παράλληλα, η απαράδεκτη και μη ανεκτή πλέον κατάσταση του μοναδικού και απηρχαιωμένου ασθενοφόρου του Κ.Υ και η σύμβαση του μοναδικού οδηγού που λήγει στις 31 Αυγούστου, δημιουργεί κινδύνους να μη γίνονται διακομιδές ασθενών ή εκτάκτων περιστατικών, θέτοντας τη ζωή των κατοίκων και παραθεριστών σε συνεχόμενο κίνδυνο».  

Τούτων δοθέντων, ο κ. Χαρίτσης ερωτά τον υπουργό Υγείας:

-Θα προβεί επιτέλους στην άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης;

-Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου ασθενοφόρου που συνιστά το μοναδικό μέσο διακομιδών ασθενών και έκτακτων περιστατικών για όλο το Δήμο Δυτικής Μάνης, για το οποίο υπάρχει αίτημα προς την 6η ΥΠΕ εδώ και 2 χρόνια;

-Θα υπάρξει άμεση προκήρυξη θέσης οδηγού ασθενοφόρου;