Ανοίγει και η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Ανοίγει και η πλατφόρμα για  το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Μέχρι το Σάββατο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα που θα δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο προσφέρει στους δικαιούχους voucher 150 ευρώ, καθώς χθες δημοσιεύθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους» θα γίνονται με τους κωδικούς του taxisnet, μέσα από το vouchers.gov.gr. Αφού ανοίξει η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους έως τις 21 Ιουλίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Ψηφιακή κάρτα

Για να εκδοθεί η αύλη ψηφιακή κάρτα και να πιστωθεί το ποσό της επιδότησης, ο δικαιούχος πρέπει να καταχωρίσει το e-mail του και τον αριθμό του κινητού του και μετά να τα ταυτοποιήσει.

Το ποσό της επιδότησης δεν αφορά στην εστίαση ούτε και μπορούν να μεταφερθεί σε τρίτους, αλλά μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του ο δικαιούχος και τα προστατευόμενα μέλη του.

Αφού κάνουν την αίτησή τους, οι πολίτες που θα διεκδικήσουν το voucher θα μπουν σε κλήρωση. Το voucher είναι στα 150 ευρώ, ενώ για ΑμεΑ ή δικαιούχους με παιδιά ΑμεΑ, η επιδότηση είναι στα 200 ευρώ.

Εισοδηματικά κριτήρια

Οι πολίτες που θα κληρωθούν, θα πάρουν το ποσό της επιδότησης σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, όπως γίνεται π.χ. με το Fuel Pass ή το Evia-Samos Pass.

Δικαιούχοι του «Τουρισμός για Όλους» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που μένουν στην Ελλάδα. Για να κάνει κάποιος αίτηση πρέπει να πληροί εισοδηματικά κριτήρια και να έχει κάνει φορολογική δήλωση για το 2020. 

Τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα είναι:

-Χωρίς παιδιά: ατομικό εισόδημα 16.000 ευρώ, οικογενειακό 28.000 ευρώ

-Με 1 παιδί:  ατομικό εισόδημα 17.500 ευρώ, οικογενειακό 29.500 ευρώ

-Με 2 παιδιά: ατομικό εισόδημα 19.000 ευρώ, οικογενειακό 31.000 ευρώ

-Με 3 παιδιά: ατομικό εισόδημα 21.000 ευρώ, οικογενειακό 33.000 ευρώ

-Πολύτεκνοι: ατομικό εισόδημα 26.000 ευρώ, οικογενειακό 38.000 ευρώ.