Αντιγόνη του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα «ΜΕΘΕΞΗ»

Αντιγόνη του Σοφοκλή  από τη θεατρική ομάδα «ΜΕΘΕΞΗ»

Την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», ένα από τα υψηλότερα και πιο ολοκληρωμένα από κάθε άποψη έργα τέχνης, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΜΕΘΕΞΗ σε σκηνοθεσία του Πέτρου Κλάδη την Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Η παράσταση είχε ανέβει και το Νοέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο και είχε κερδίσει την αγάπη του κοινού. Παράλληλα, ταξίδεψε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αποσπώντας δύο βραβεία (Σκηνοθεσίας και α’ γυναικείου ρόλου) και τρεις επαίνους (μουσικής σύνθεσης, συνόλου και α΄ αντρικού ρόλου).

Στην Αντιγόνη έρχεται αντιμέτωπος ο ελεύθερος άνθρωπος που θέλει να ζει σύμφωνα με τον προσωπικό κώδικα αξιών του με την ισχύ των νόμων του κράτους και της εξουσίας. Μέσα από την κεντρική σύγκρουση Αντιγόνης – Κρέοντα απορρέουν όλες οι εγγενείς ανθρώπινες συγκρούσεις, του αρσενικού και του θηλυκού, του παλιού και του νέου, του ατόμου και της κοινωνίας, της ζωής και του θανάτου. Η Αντιγόνη διαχρονικά θέτει στο θεατή ένα αέναο ερώτημα: Ποιος είναι ο δρόμος του χρέους και της ηθικής αρετής; Η Αντιγόνη είναι η φωτιά που παρέδωσε ο Προμηθέας στους ανθρώπους. Είναι η απάντηση κάθε εποχής. Κάθε ανθρώπου. Είναι η καθημερινή μας αναμέτρηση με τον Κρέοντα και την Αντιγόνη εντός μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Κλάδης

Διανομή
Αντιγόνη: Έβελυν Σκαρπαλέζου
Ισμήνη: Δέσποινα Σκάρπα
Κρέοντας: Χρήστος Ζερίτης
Φύλακας: Γιώργος Δημητρόπουλος
Αίμονας: Ηλίας Δαρσακλής
Τειρεσίας: Γιώτα Σουρή
Άγγελος: Πέτρος Κλάδης
Ευρυδίκη: Σταυρούλα Νικολοπούλου
Εξάγγελος: Μπάμπης Παπαϊωάννου

Χορός: Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Πέτρος Κλάδης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Φώτης Λαπιώτης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μπάμπης Παπαϊωάννου, Γιώτα Σουρή, Βάσω Τριανταφυλλίδη

Σχεδιασμός σκηνικού, ήχου και φωτισμού: Πέτρος Κλάδης

Χειρισμός ήχου: Μαρίκα Συκάκη

Χειρισμός φωτισμού: Αριστέα Γαζούλη.