Αυλαία χθες για τις Έκτες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Αυλαία χθες για τις Έκτες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Με διπλή συναυλία ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι Έκτες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας. Ξεκινώντας πριν από μερικά χρόνια, ο θεσμός γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία ανάμεσα σε αντίστοιχες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Στάθης Γυφτάκης, ένας από τους δημιουργούς του εν λόγω φεστιβάλ, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν άκρως επιτυχημένη για τη φετινή διοργάνωση των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας». Κι αυτό, διότι ξεκίνησαν να υλοποιούνται μουσικά masterclasses μεταξύ 25 μαθητών και καθηγητών, οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή της Καλαμάτας, της Αθήνας και της Κρήτης, αλλά και από την Ουκρανία, τη Γερμανία, την Τουρκία και το Λονδίνο.  

Από χθες το απόγευμα η αυλαία άνοιξε και για τις μουσικές συναυλίες, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Τρίτη 2 Αυγούστου, οπότε και θα διεξαχθεί η καθιερωμένη καταληκτική συναυλία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, η Καλαμάτα αναμένεται να φιλοξενήσει δεκάδες μικρούς και μεγάλους σπουδαίους μουσικούς από διάφορες χώρες, οι οποίοι αποτελούν και βασικό συστατικό για τη διεθνή προβολή του φεστιβάλ, πέρα και πάνω από τα στενά όρια της πόλης και της χώρας.

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Λάμπος, επίσης εμπνευστής και δημιουργός του φεστιβάλ, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διεξαγωγή μιας ακόμα διοργάνωσης για τις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Κλείνοντας, το τρίτο άτομο που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση, η κα Indira Rahmatulla, δήλωσε επίσης χαρούμενη που κατάφερε να βρεθεί στην Καλαμάτα για μια ακόμα χρονιά, μιας και όλο τον υπόλοιπο χρόνο ζει και εργάζεται στην Ελβετία.

Αυτό που τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά ήταν ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, γιατί φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα συνονθύλευμα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι παρότι δε μιλούν την ίδια γλώσσα, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα».

Μέσα από τη χθεσινή πρεμιέρα, οι μαθητές που συμμετείχαν στα φετινά masterclasses του φεστιβάλ παρουσίασαν στο κοινό της Καλαμάτας τη δουλειά τους από το χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “βικτωρία Γ. Καρέλια”, με το κοινό να τους καταχειροκροτά στο τέλος της βραδιάς.

Σημερινό πρόγραμμα

Τρίτη, 26/7/2022, 8.30 μ.μ., Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, ελεύθερη είσοδος

Boccherini Trio

Τρίο Εγχόρδων Boccherini

με έργα Beethoven, Kodaly και Cras για βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο

Πληροφορίες: kalamatamusicdays.com / 27210 21881

Χρ.Μ.