Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νέδοντα

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νέδοντα

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συζήτησε, χθες, επί έξι ώρες την έγκριση ή όχι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Περιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νέδοντα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ο διευθύνων σύμβουλος του «ΜΟΡΕΑ» Γ. Συριανός και η μελετητική ομάδα του έργου.

Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι παράγοντες του υπουργείου, της εταιρείας και της μελετητικής ομάδας, όσο και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς υποστήριξαν την αναγκαιότητα του έργου, δεδομένης της ανάγκης αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας, αλλά και της ύπαρξης δεδομένης χρηματοδότησης.

Από την άλλη πλευρά, οι δημοτικές παρατάξεις των μειοψηφιών στο σύνολό τους, αν και με διαφορετική φιλοσοφία, καταψήφισαν την πρόταση, για μια σειρά από αδυναμίες που παρουσιάζει, σύμφωνα με τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν. Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι ο χρόνος συζήτησης του σημαντικού έργου ήταν περιορισμένος, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε προσπάθεια συζήτησης του θέματος από τη Δημοτική Αρχή.

Κοινή συνισταμένη των περισσότερων ήταν ότι οι παρεμβάσεις δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τους την κλιματική κρίση, αλλά και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην καρδιά της πόλης, μια τόσο μεγάλη παρέμβαση.

Τελικά, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας 21 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά της πρότασης, 20 υπέρ, ενώ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας ψήφισε “παρών”, αφού δεν υπήρχε απόφαση από το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Α.Π.