«Δριμύ κατηγορώ» Γιώργου Τσώνη στη δημαρχοντία Αθανασόπουλου

«Δριμύ κατηγορώ» Γιώργου Τσώνη στη δημαρχοντία Αθανασόπουλου

«Να αντισταθούν στη μιζέρια που τους προσφέρει» η παρούσα Δημοτική Αρχή Μεσσήνης καλεί τους συνδημότες του ο τέως δήμαρχος Γιώργου Τσώνη.

Με ανακοίνωσή του προς τους δημότες Μεσσήνης εξαπολύει «δριμύ κατηγορώ» στη δημαρχοντία Αθανασόπουλου, εξηγώντας το γιατί:

«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, τις μέρες αυτές χάθηκε μια ευκαιρία που θα καθιστούσε τη Μεσσήνη πόλη υπερτοπικής σημασίας, όχι μόνο για τη Μεσσηνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου “Ανάπλασης-Ανάδειξης του Παμίσου”, μπήκε ταφόπλακα στην προοπτική αυτή.

Στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών και ζήτησε να γίνει τροποποίηση στη Μελέτη, με την κατάργηση του ποδηλατοδρόμου που θα ένωνε τη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας με την Μπούκα, μέσω γέφυρας και δίπλα από την πεζογέφυρα, αλλά και την κατάργηση δημιουργίας του υπαίθριου Θεάτρου 2000 θέσεων στη δυτική όχθη του Παμίσου.

Η συνολική πρόταση ανάπλασης και ανάδειξης των εκβολών του Παμίσου από την αρχική Μελέτη ως δια μαγείας “χάθηκε”!

Χάθηκε η δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή μας πανελλήνια εμβέλεια, με το να γίνει κέντρο προπονητικής και όχι μόνο, αθλημάτων όπως: κωπηλασίας, κανό-καγιάκ κ.ά.

Θάφτηκε η πρόταση μετατροπής της περιοχής στο “Κουλντούκι” σε μαρίνα ελαφρών σκαφών.

Μετά λίγες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε έργα ανάπλασης στη Δυτική Παραλία της πόλης του και στα έργα αυτά περιλαμβάνεται η κατασκευή ανοιχτού θεάτρου!

Με τις ευλογίες του δημάρχου, οι μελετητές στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου μάς παρουσίασαν μία κατασκευή που ονόμασαν θέατρο, που έμοιαζε περισσότερο με την παράγκα του Καραγκιόζη.

Για εμάς, η ενέργεια αυτή του δημάρχου που απεμπόλησε τα συμφέροντα της πόλης μας, είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των λανθασμένων επιλογών του, που δυστυχώς οδηγούν σε μαρασμό την πόλη μας, μετατρέποντάς τη σε ένα ασήμαντο χωριουδάκι.

Ας θυμηθούμε μερικούς από τους κρίκους αυτούς:

-ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία να γίνουν οι αποθήκες του πρώην ΑΣΟ Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ η προσπάθεια για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου, με αρχαιότητες από την Αρχαία Μεσσήνη. Επιμένουμε και εμμένουμε στην απόφασή μας ότι το Μουσείο πρέπει να γίνει στην πόλη της Μεσσήνης.

-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ο χώρος που παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ, πίσω από το σταθμό του τρένου, που προοριζόταν για την κατασκευή Κολυμβητηρίου και κλειστού Γυμναστηρίου

-ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ κάθε διεκδίκηση για τη λειτουργία γραμμής Προαστιακού Σιδηροδρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Μπούκα

-ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ στο καλάθι των αχρήστων η Μελέτη για την ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Ωδείου στο Φιλοσοφικό Κέντρο!

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες, μην επιτρέψετε να χάσει η Μεσσήνη άλλη μια ευκαιρία, ώστε να αποκτήσει υπερτοπική σημασία, αλλά αντίθετα να γίνει έρμαιο ικανοποίησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Προστατέψτε την πόλη μας!

Καταδικάστε την πρακτική ενός μοιραίου κι άβολου δημάρχου. Καλούμε ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους της πόλης μας, να μην επιτρέψουν να τους “κλέψουν” τη ζωή.

Να γυρίσουν την πλάτη στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Να μείνουν μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Να αντισταθούν στη μιζέρια που τους προσφέρει η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Να μπουν μπροστά στη συνολική προσπάθεια, για ν’ απαλλαγούμε από το σημερινό καθεστώς, πριν να είναι πολύ αργά για τον τόπο και τους ίδιους».