Φιλιατρά: Τίμησαν το στιχουργό Βασίλη Παπαδόπουλο, γλέντησαν με Αντύπα – Κοντολάζο – Αγγελόπουλο

Φιλιατρά: Τίμησαν το στιχουργό Βασίλη Παπαδόπουλο, γλέντησαν με Αντύπα – Κοντολάζο – Αγγελόπουλο

Το σπουδαίο στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών, και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Βασίλη Παπαδόπουλο, τίμησαν η γενέτειρά του, τα Φιλιατρά, και ο Δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, το βράδυ της Τετάρτης, με συναυλία – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του στην κατάμεστη κεντρική πλατεία της πόλης, με ερμηνείες από τον Αντύπα, τον Δημήτρη Κοντολάζο, τον Στάθη Αγγελόπουλο και άλλους καλλιτέχνες. Βραδιά συγκίνησης, χαράς, αναδρομής στο παρελθόν, όπου έσμιξαν φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς, ταξίδεψαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, γλέντησαν.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με σπουδαίους τραγουδιστές όπως οι: Στέλιος Καζαντζίδης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Τόλης Βοσκόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Χάρις Αλεξίου κ.ά. Μερικοί από τους συνθέτες που μελοποίησαν στίχους του είναι οι: Τάκης Σούκας, Τάκης Μουσαφίρης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Χρήστος Νικολόπουλος, Σπύρος Παπαβασιλείου, Δημήτρης Κορδατζής, Χάρης Καλούδης, Δημήτρης Σταμπουλής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Καμπουρίδης, Αντώνης Στεφανίδης, Δημήτρης Χαλκιάς, Βασίλης Σαλέας. «Ανοίχτε τα τρελάδικα να βγει ο κόσμος έξω», «Μια γυναίκα μπορεί», «Τι τα θέλεις τα λεφτά», «Ο ταξιτζής», «Ποιος το είπε για τους μάγκες», «Μια ζωή μέσα στους δρόμους και τις νύχτες», είναι μερικά από τα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε. «Δεν έχετε γεμίσει την καρδιά μου, έχετε γεμίσει την πλατεία και θα ήθελα, μακάρι να μπορούσα, αυτό να το επαναλαμβάνω κάθε βδομάδα για τα Φιλιατρά.

Ειλικρινά, είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό απόψε (σ.σ. Τετάρτη), γιατί, όχι ο δήμαρχος, όχι ο Δήμος, όλες οι Φιλιατρινές, όλοι οι Φιλιατρινοί τιμούμε το δικό μας Βασίλη Παπαδόπουλο» είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, και κάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο στην εξέδρα – πάλκο. Με τον Βασίλη Παπαδόπουλο δίπλα του, ο κ. Λεβεντάκης τού απένειμε τιμητική πλακέτα λέγοντας: «Βασίλη Παπαδόπουλε, είναι απ’ όλες τις Φιλιατρινές και όλους τους Φιλιατρινούς. Δεν υπάρχει δήμαρχος και Δημαρχείο. Υπάρχουν πατριώτες που σ’ αγαπούν και σε τιμούν. Και θ’ αγαπάμε όλους τους πατριώτες μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο και για τον τόπο μας και για την Τριφυλία. Σ’ ευχαριστούμε πάρα πολύ!».

Φανερά συγκινημένος ο κ. Παπαδόπουλος ανταπέδωσε: «Ευχαριστώ τους τραγουδιστές όλους! Το φίλο μου τον Αντύπα, έχουμε κάνει μια πορεία με μεγάλες επιτυχίες. Το Δημήτρη τον Κοντολάζο, το Στάθη τον Αγγελόπουλο, τον Άγγελο τον Παναγάκη, τον Πρόδρομο και αφήνω στο τέλος δύο σπουδαίες τραγουδίστριες, την Ευτέρπη Λημναίου και την κα Βαγενά, που θα ’χουμε πορεία και θα τους κάνω κάποια πράγματα, θα σας αρέσουν πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ όλους!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου