Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Στο πλευρό των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Στο πλευρό των εργαστηριακών  και κλινικοεργαστηριακών ιατρών

Τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που κινητοποιούνται στις 18, 19 και 20 Ιουλίου, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ στις 16/4 και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στις 13/7.

Όπως σημειώνεται σχετικά: «Ο ΠΙΣ, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας καλούν σε καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τους.

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.

Ζητάμε ταχείες πολιτικές αποφάσεις για την αναγκαία άμεση βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των εργαστηρίων, που συνιστά όρο επιβίωσης».