Καλαμάτα: Συναυλίες με Παπακωνσταντίνου, Μπάση, Τριανταφυλλίδη και Ίκαρη στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Καλαμάτα: Συναυλίες με Παπακωνσταντίνου,  Μπάση, Τριανταφυλλίδη και Ίκαρη στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 2-3 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιμενικού. Τη δε Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη θα γίνει ομιλία από την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του: «Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ’χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, να αγωνίζεσαι στην πρώτη γραμμή γι’ αυτήν. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι καθετί που στολίζει τη ζωή, η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη…».

Όσο για τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, είναι: την Παρασκευή 2/9 μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ το Σάββατο 3/9 αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Βιολέτα Ίκαρη.

Τις δε επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.