Καλλιτεχνική έκθεση από αρχαιολόγο Στεφανία Βελδεμίρη στην Πύλο

Καλλιτεχνική έκθεση από  αρχαιολόγο Στεφανία Βελδεμίρη στην Πύλο

Στα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης της συντηρήτριας Αρχαιολογικών Ευρημάτων/Εικαστικού (Msc), Στεφανίας Βελδεμίρη, με τίτλο «Apu2  art project – Iklaina art project», που πραγματοποιήθηκαν στην Οικία Τσικλητήρα στην Πύλο, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο καθηγητής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Διακεκριμένης Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Μιχάλης Κοσμόπουλος

Άλλωστε, τα έργα τέχνης της κυρίας Στεφανίας Βελδεμίρη είναι εμπνευσμένα από την αγάπη για την ανασκαφή της Ίκλαινας, καθώς συμμετέχει στην ανασκαφική ομάδα με τον καθηγητή Μιχάλη Κοσμόπουλου.

Μιλώντας σχετικά ο κ. Καρβέλας ανέφερε:

«Πρόκειται για μία καλλιτεχνική έκθεση που θα φιλοξενηθεί την οικία Τσικλητήρα στην Πύλο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα της κας Στεφανίας Βελδεμίρη, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την πολύ σημαντική ανασκαφή που λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών στην  Ίκλαινα.

Η παρουσία του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Μιχάλη Κοσμόπουλου τόσο στα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης όσο και στην ανασκαφή του νέου Μυκηναϊκού Ανακτόρου της Ίκλαινας αποτελεί για εμάς τιμή.

Η πολιτιστική ανάπτυξη αποτελεί κεντρικό άξονα για την αναγέννηση του Δήμου μας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση αυτού που εμείς ονομάζουμε “πολιτισμό της καθημερινής ζωής”, με τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας».

Να σημειωθεί πως η έκθεση θα φιλοξενείται στην Οικία Τσικλητήρα στην Πύλο έως τις 15 Ιουλίου, έτσι ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Πύλου – Νέστορος να την επισκεφθούν.